Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Слънчев бряг откриха Международния симпозиум Икономика и бизнесКлючови думи:
04 Септември 2008, Четвъртък

От 3 до 7 септември в курортен комплекс Слънчев бряг се провежда седмото издание на Международния симпозиум „Икономика и бизнес”.

За първи път организаторите на престижния форум срещат при неговата подготовка подкрепата на местната власт, в лицето на Община Бургас, заяви модераторът на конференцията проф. Мариян Цингула /Република Хърватска/. Според него симпозиумът „Икономика и бизнес” е имиджово събитие, което допринася за добрата репутация на България.

„Икономическо развитие и растеж” е мотото на тазгодишната конференция, която беше открита официално от кмета на Бургас Димитър Николов. На откриването присъстваше и неговият заместник Красимир Стойчев.

„Членството на България в ЕС създаде добра среда за довършване на реформите, които започнаха у нас през 90-те години на миналия век, но също и статут, който носи допълнителни изисквания и отговорности към страната. Лично аз се чувствам притеснен от факта, че в края на 2008 г. България не отговаря в пълна степен на тези изисквания и отговорности. Най-ясен индикатор за това са критиките от Брюксел”, заяви в речта си пред делегатите на конференцията Димитър Николов.

Той изнесе данни, според които усилията на местната власт и бизнеса в Бургас са довели до нарастване на преките чужди инвестиции с 65% спрямо 2005 г., създаване на нови работни места, намаляване на безработицата, като за общината процента е 1,62 при 6,5 за страната. Броят на фирмите с чуждестранно участие в Община Бургас е 448. Община Бургас дава 5,22 % от брутния вътрешен продукт на страната.

„Повишиха се  доходите на населението - макар и не толкова, колкото ми се иска на мен. Всичко това обаче става на фона на демографска криза в цялата страна - ниска раждаемост и процес на емиграция на младите и образованите. В момента град Бургас расте и се развива, но всеки модерен политик е длъжен да отчете тези фактори и да мисли с години напред”, допълни кметът Николов.

В заключение той сподели надеждите си България да успее чрез собствените си усилия да набере голяма икономическа инерция и не тя да ухажва инвеститорите, а те да ухажват нея.

Организатори на Международния симпозиум „Икономика и бизнес” са Българска академия на науките, Община Бургас, Съюз на учените в България - клон Бургас, Фондация „Наука и образование”, университети от Република Хърватска, Чехия, Румъния, Турция, Гърция.

В рамките на форума ще бъдат представени 150 презентации. Освен от изброените държави, в симпозиума участват научни работници от Словения, Латвия, Естония, Унгария и Русия.Прочетено: 2058 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
шарено килимче до паркинга на Цвете Залив край Созопол Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 жажда за светлина КАРФУР Европейка лека вечер информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Алуминиеви парапети Промоция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development