Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-голямо международно участие тази година на “Аполония” ще има в концертите на камерна и джазова музикаКлючови думи:
29 Август 2008, Петък

Най-голямо международно участие тази година на “Аполония” ще има в концертите на камерна и джазова музика. Това каза пред проф. Димо Димов, основател на Празниците на изкуствата “Аполония” и председател на Фондация “Аполония”, Агенция "Фокус". предаде  Това са участия на музиканти от много страни в Европа и САЩ. В камерната музика международното участие е повече от страна на българи, които живеят в чужбина. Това са в по-голямата си част млади хора, които са направили голямо име извън България. В тазгодишното издание на празниците има участие и на африканци. Те ще изнесат концерт на 6 септември, заедно Хилда Казасян, разказа още проф. Димов.
Проявите в рамките на празниците на изкуствата ще бъдат разделени в пет цикъла - театрални представления, камерни, джазови, поп и рок концерти и литература, където се представят книги и поезия. Паралелно с тези прояви се откриват и изложби.
Празниците на изкуствата “Аполония” ще се проведат за двадесет и четвърти път. Те ще започнат от 30 август и ще завършат на 10 септември. “Основах тези празници на изкуствата с желанието артистите да могат да показват своето изкуство и публиката да се радва на това изкуство, каза още той. Всяка година по време на празниците “Аполония” има между 60 и 70 прояви”, разказа проф. Димо Димов.

http://www.factor-bs.com/news-5011.htmlПрочетено: 2582 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
сградата на Общината ahtopol 6 ahtopol Конкур глазами зрителя Кокили за Строители Spirit of Burgas попътна Алёша. 9 мая 2015 года Машините на Леонардо моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development