Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

криминалисти разкриха убийство



Ключови думи:
28 Август 2008, Четвъртък





Трима са задържани за 72 часа


За броени дни криминалисти от ОДМВР–Благоевград разкриха убийство. На 21 август в дома му в Петрич бе намерен убит 76-годишен жител на града. Сигналът в полицията бе получен от Центъра за спешна медицинска помощ, чийто екип малко по-рано бил повикан на адрес на ул.“Даме Груев”. След като медиците констатирали смъртта, при извършения оглед служителите от пристигналата дежурната оперативна група установили следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК и е уведомена Окръжната прокуратура в Благоевград. Криминалистите веднага предприели незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителя. Междувременно резултатите от назначената съдебно–медицинска експертиза категорично потвърдили насилствената смърт, причинена по особено жесток начин. При огледите е установено, че входната врата на къщата е разбита, иззети са дактилоскопни и други следи, открити близо до дома на убития. Проведени са разпити на роднина на убития, открила трупа  му, а също и на съседи на живелия сам възрастен петричанин. В дома му са намерени разхвърляни вещи, а в помещението където живеел – и следи от кръв. В хода на разследването криминалистите изяснили, че от къщата са откраднати касетофон /открит по-късно захвърлен/ и неустановена сума пари.
На 24 август криминалистите пристъпили към установяване и задържане на извършителите. На другия ден в РУ-Петрич са доведени Д.Д./25 г./, Н.Г./24 г./ - осъждан и един непълнолетен. В процеса на изясняването на случая са събрани достатъчно данни, уличаващи тримата в извършеното престъпление. След разпити пред съдия и в присъствието на адвокати са им са повдигнати обвинения за престъпления по чл.115 и чл.199 НК. Към момента на уличените е наложена мярка “задържане” за 72 часа.
Утре, 28 август, предстои в Окръжна прокуратура-Благоевград да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” на тримата.

 



Прочетено: 2250 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ученички Забранено за нудисти Бургас, Богориди евро 2008 Ремонтира носачи BMW Поглед от дрон витраж2 kq Spirit of Burgas врабец Журналистка Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development