Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицията изяснява случай на саморазправа в Ихтиман



24 Август 2008, Неделя





Снощи към 19 часа в РПУ-Ихтиман е получен сигнал за инцидент на ул.”Рила” в кв.”Изток” в града. По първоначални данни, група роми нахлули в магазин в частен имот и започнали саморазправа със собственика, който в условията на самозащита стрелял със законно притежавано оръжие. Изпратеният на място автопатрул установява, че на улицата пред входната врата на двора лежи окървавен мъж в безпомощно състояние. Двама полицаи остават за запазване на местопроизшествието, а колегата им незабавно откарва ранения със служебния автомобил в “Спешна помощ”. Там се изяснява, че 51-годишният Я.М. е починал от огнестрелна рана в гърдите.
Междувременно, към мястото на инцидента се отправя голяма група  роми, които живеят в квартала. За нормализиране на обществения ред са изпратени още полицейски служители. Установява се, че има и други двама пострадали от стрелбата: М.Д., на 44 г., с прострелна рана в дясното бедро, който е опериран в болницата в Ихтиман и оставен на лечение без опасност за живота, както и 24-годишният И.Д., откаран в столицата и приет в “Пирогов” с нараняване в лицевата област, на когото също е направена операция.
Всички сили на РПУ-Ихтиман и техни колеги от областната дирекция са насочени към местопроизшествието, където са се събрали вече около 700 човека, които замерят къщата с камъни и заплашват с физическа разправа собственика и полицаите. Служителите на реда успяват през заден вход и съседни дворни места да изведат от дома му П.Ч., на 44 г., от София, който също е бил ранен при първоначално възникналия инцидент. Повикан е медицински екип, който го транспортира за лечение в София. Напрежението в квартала е овладяно и редът възстановен.
Причините за инцидента се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство в РПУ-Ихтиман.

Министерство на вътрешните работи



Прочетено: 2045 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Синята пеперудка Лалета Американски Кокили за Строители Ритуалната зала в гробищата 9 мая 2015 года газ 2 Есен в Странджа МАРИНА КЕИП Републиканска след ремонта Полет Конкур глазами зрителя Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development