Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пътуващото кино с последна спирка в Бургас



24 Август 2008, Неделя





Пътуващото кино на Андрей Слабаков ще представи своята последна прожекция в Бургас за този сезон на 25 и 26 август /понеделник и вторник/. И този път жителите и гостите на града ще могат да се насладят на филмите „Хиндемит" и „Пазачът на мъртвите". Прожекциите ще бъдат от 20.30 часа по традиция на лятна сцена „Охлюва" в Морската градина на Бургас при вход свободен. Лятното кино е подарък от Община Бургас.

         Проектът показа, че досега най-новата кинолента на режисьора Андрей Слабаков - „Хиндемит" е от най-харесваните и желани за гледане филми по време на прожекциите под звездите това лято. Бургаските зрители ще имат възможността да проследят развитието на нестандартния сценарий през първата вечер /25 август/.

На следващата вечер киноманите ще могат да видят последната лента на Илиан Симеонов - „Пазачът на мъртвите", в който играят редица известни имена на българското кино - Ицхак Финци, Самуел Финци, Николай Урумов, Малин Кръстев, Валентин Танев и още много др.

„Досега към проекта има огромен интерес, което опровергава широко разпространеното и грешно мнение, че българските зрители не харесват новата българска кино продукция. Само за 2 месеца и половина нашите прожекции са били посетени от 8500 души", заяви авторът и продуцент на инициативата Андрей Слабаков.

 „Пътуващо кино" е първият смел проект, който опитва да възроди традицията отпреди две десетилетия. Инициативата стартира в началото на юни месец и до момента е обиколила над 20 градове и села по Черноморието - Каварна, Бургас, Созопол, Приморско, Малко Търново, Китен, Добрич, Шабла, Девня, Ясна поляна, Оброчище и др.

„Киното е най-масовото изкуство по цял свят, а при посещението ни в Шабла, например, от общо 160 зрители - 120, между 18 и 25 год. възраст, никога не бяха ходили на кино", споделя с недоумение талантливият режисьор. Той благодари на Община Бургас за добрата организация и разказа, че следващата година програмата на „киното на колела" ще бъде обогатена с още 3 - 4 нови филма.

От септември месец пътуващото кино продължава с прожекции в Силистра, Алфатар, Тутракан, Видин, Лом, Козлодуй, Свищов, Шумен, Търговище, Разград и др.

Община Бургас



Прочетено: 2770 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пепита Кайро джу зън-зън жълто централна градска тоалетна ФОН АЗ ПЕПИТА primorec През поколение АЗ Бургас-моста
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development