Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Уволнени служители от МВР



Ключови думи:
22 Август 2008, Петък





Сред мотивите за налагане на дисциплинарните наказания са уронване на престижа на МВР и поведение, несъвместимо с Етичния кодекс на служителите на министерството

Със заповед на министър Миков е уволнен главен инспектор Васил Петков Василев, началник на РПУ-Враца, заради извършени множество дисциплинарни нарушения в рамките на четири месеца. В процеса на работа по дисциплинарното производство са разгледани пет негови нарушения в периода от 14 януари до 3 май т.г., установени с пет отделни проверки. Служителите от Дирекция “Инспекторат” изяснили, че сред провиненията на Василев е неупражняването на контрол върху подчинените му - така той не е установил допуснати дисциплинарни нарушения от страна на служители от РПУ-Враца. 
Във връзка с извършено тежко нарушение на служебната дисциплина и уронване престижа на МВР със заповед на министър Михаил Миков са уволнени и двама полицаи от група “Охрана на обществения ред” към Шесто РУМВР. На 30 май на площад “Ручей” в столичния ж.к. “Хиподрума”, докато патрулирали, те спрели за проверка мотопедист. На любителски видеозапис, излъчен в национален ефир, ясно се вижда как двамата полицаи вземат пари от спрения водач на мотопеда.
Служител на граничен полицейски участък в Петрич е уволнен със заповед на министър Миков за уронване престижа на МВР. На 26 април на ГКПП-Кулата при проверка на микробус той взел 10 евро от шофьор-българин, за да го пропусне безпрепятствено да влезе в страната. Негов колега граничен полицай от полицейски участък в Русе на 15 май на ГКПП-“Централна гара” при паспортно визов контрол на пътниците от международния влак Солун-Будапеща пропуснал двама граждани с наложени ограничителни мерки за напускане на страната. За това си деяние, несъвместимо с етичните правила за поведение на служителите на МВР, граничният полицай е  уволнен от министър Миков.
На 17 юни на ГКПП-Калотина ръководството на регионален граничен сектор Драгоман  направило внезапна проверка на служебен автомобил “Ланд Роувър”. Колата шофирал служител от ГПУ-Калотина. В нея са открити 96 стека вносни цигари от различни марки без бандерол. Служителят обяснил, че купил 28 стека за себе си, а за останалите не знае нито чии са, нито как са попаднали в автомобила. Цигарите били иззети и предадени на митническите органи, а граничният полицай е уволнен.
За уронване престижа на МВР и нарушаване на служебната дисциплина са уволнени още седем полицаи от Варна, Русе, Монтана и София, а на полицай от сектор Криминална полиция към Осмо РУМВР е наложено наказание порицание.


Министерство на вътрешните работи



Прочетено: 3603 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ll Люцерна Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009 Кокили за Строители!!! Европейка ГРОБИЩЕН ПАРК Александропулис, юни.2007 Жълтурче.jpg залез над ез.Вая-Бургас.JPG Роза
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development