Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Лукойл Нефтохим подготвят протести



Ключови думи:
19 Август 2008, Вторник





В „Лукойл Нефтохим – Бургас“ АД се готвят за протест, ако ръководството на комбината в 7-дневен срок не се съгласи на преговори, обяви на пресконференция председателят на синдиката „Подкрепа“ в Бургас Иван Костадинов.
Причина за недоволството е уволненият работник Атанас Атанасов, който е оглавил през юни синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ в дружеството. В заповедта му пише, че няма необходимото образование. Той е със средно техническо, а за изпълнението на длъжността му било необходимо химическо. Атанасов е бил на това работно място 10 години, поясняват от синдиката.
По информация на синдиката има подготвени още две заповеди за уволнение, каза Костадинов, цитиран от БТА. Те отново са за членове на „Подкрепа“.
Исканията на синдиката при евентуални преговори с ръководството са за възстановяването на Атанасов, спирането на другите две заповеди и приемането на „Подкрепа“ като партньор на територията на комбината, каза още Костадинов. 7-дневният срок за преговори тече от днес.
Той не уточни точно какви протести готвят синдикалистите, но очаква поддръжка от синдикалните секции на предприятията, които работят на територията на Лукойл Нефтохим.
На пресконференцията бе обявено, че фирма „Балкани“, която се занимава с поддръжката в нефтокомбината, е в процедура за стачка. От фирмата искат нов колективен трудов договор, увеличение на заплатите и по-добри условия на труд.
За уволнението на Атанасов от „Подкрепа“ смятат да сигнализират Международната организация по труда и съда в Страсбург, бе заявено още на пресконференцията.

http://factor-bs.com/news-4733.html



Прочетено: 2496 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Републиканска след ремонта Конкур глазами зрителя Лалета Елена Кайро Странджански извор Декабрь 2017 года В парка Зима в Странджа Финансова помощ за бедните казан с тръжи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development