Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БТК Бургас минава към Варна, съкращават стотици специалисти



10 Август 2004, Вторник


Автор: Burgas Info



Новите собственици на БТК - “Вива Венчърс” са взели решение Бургас да премине към варненското управление на компанията от 1 януари 2005 г. Над 300 висококвалифицирани специалисти ще бъдат съкратени след новото преструктуриране – алармира общинската организация на СДС.
Според сините в града, регионалното управление на БТК Бургас е много по- подготвено кадрово и технически, за да присъедини към себе си варненското подразделение. Това обаче не е станало, заради явната намеса на министъра на транспорта Николай Василев, който беше един от основните лобисти за продажбата на компанията на “Вива Венчърс”.
Непосредствено преди приватизацията на компанията, изкуствено се хвърлиха много пари за обновяване на оборудването в Бургаско. Заради сливането, това скъпоструващо оборудване ще стане почти неизползваемо.
СДС Бургас настоява управителният съвет на фирмата да преразгледа решението си и Бургас да стане регионален център на БТК, в който да се влее Варна.
“Призоваваме всички бургаски депутати да обединят усилията си и най- после да се спре тази открита дискриминация спрямо Бургас, осъществявана с помощта на правителството и варненското лоби начело с министъра на транспорта Николай Василев. Апелираме към всички бургазлии, партии и депутати да изразят несъгласието си с това несправедливо толериране на Варна за сметка на Бургас” – се казва в становището на портийната централа в града ни.


Прочетено: 3549 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Труженики моря БЪДИЩЕ грее грее Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Ботева и Фердинандова Балчик На лодката Странджа Река Сена, Париж от Бутик Български секс магазин мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development