Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Еропейският съэз и конфликта в Кавказ



Ключови думи:
14 Август 2008, Четвъртък





Кондолиса Райс ще пристигне в Париж за среща във връзка с военния конфликт в Грузия
По-късно в Тбилиси ще бъде и  германският канцлер Ангела Меркел.

Членките на Европейския съюз страни в останаха разделени за това какво трябва да е отношението на общността към Русия, докато в същото време словесните престрелки между Вашингтон и Москва продължиха.
Част от външните министри на ЕС изказват съмнения, че Русия ще допусне наблюдатели на ЕС в района на конфликта.
Ивайло Калфин заяви, че България отдавна настоява ЕС да изграе по-активна роля при решаване на конфликти.
Британският външен министър Дейвид Милибанд,, изказвайки и позицията на САЩ, поиска на редовната среща през септември да преразгледат въпроса дали Брюксел да продължи разговорите за новото търговско и политическо споразумение с Москва.
Други - Франция, Германия и Италия се въздържаха да приемат крути мерки срещу Русия, поради сериозни икономически взаимоотношения и тъй като Русия е техен енергиен доставчик. Според ФРанция не може да се приеме формулировка, че Москва е извършила "брутална агресия" срещу Тбилиси.
Неразбиратекство имаше и по отношение на това, как ще бъде приета  европейска мироопазваща мисия в Южна Осетия.  Според френския външен министър Бернар Кушнер, който придружи президента Никола Саркози при мисията му по договаряне на мир в Москва, а по-рано направи и совалка в Тбилиси, Русия ще приеме европейско присъствие в региона, съобщава в-к Дневник. Той не изключи възможността за участие и на руски военни. Шведският външен министър Карл Билд, който посети Грузия по линия на Съвета на Европа, обаче изрази съмнения, че Кремъл ще се съгласи с наличието на европейски миротворци в контролираните от нея територии.

Джордж Буш даде  твърдо застана зад Тбилиси и засили противостоенето си с Москва. Според него Москва лъже, че огънят е спрян. Буш също така настоя Русия да държи на обещанието си и обяви, че изпраща хуманитарни самолети в региона.

snimki sxc.hu



Прочетено: 2874 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец Бургас вечерен Бургас Салат дьо Шоп попътна Kapoto Елена pepi Флора Бургас 2009 Дантела палма
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development