Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Продадоха параходство Български морски флот



Ключови думи:
08 Август 2008, Петък





След преговори, продължили няколко години, Български морски флот (БМФ) беше продаден.

Договорът беше подписан от Тодор Николов, директор на Агенцията по приватизация и Явор Илиев, изпълнителен директор на Българо-германския консорциум "Кей Джи Меритайм Шипинг", който продоби 70 % от капитала за 440,1 млн. лв.

780 млн лева трябва да инвестира новият мажоритарен собственик в следващите 10 години и да закупи 25 нови кораба.

Трийсет на сто от акциите на купувача "Кей Джи Маритайм Шипинг" са на българската компания "Адванс Пропъртис" - собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Те притежават фармацевтичното предприятие "Биовет Пещера" и имат инвестиции в недвижими имоти.

70% е на "Кей Джи Маритайм Партнърс", в която 99% държи Мартрейд Шипинг енд транспорт, регистриран в Дюселдорф, а останалият процент е на индийския корабен мениджър "Акорд Шип Мениджър".

Транспортният министър Петър Мутафчиев заяви след подписването, че 350 млн. лева от сумата по сделката ще се внесат в "сребърния" фонд. Фондът ще служи за покриване на недостига в бюджета за държавното обществено осигуряване, за да се избегнат ефектите от застаряването на населението, ниската раждаемост и емиграцията

Според запознати компанията е била единствен кандидат и е отговаряла на всички критерии в конкурса.

Преди месец правителството одобри сделката. За срок от 10 г. новият мажоритарен собственик трябва "да запази предмета на дейност на дружеството, да не допуска лидвидация или обявяването му в несъстоятелност, да не подкрепя под никаква форма преобразуването му, да не намалява придобитото акционерно участие", а в следващите 5 години купувачът няма право да променя акционерната си структура и разпределението на капитала си.

Снимка money.bg



Прочетено: 4376 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Az sym ot Burgas Китен нощувки и квартири на ниски цени Градините на Версай от Бутик съботно кафе зад облаците плахо наднича... Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД В парка хубава вечер Димитър Николов Раковини във въздуха ВИК БУРГАС УСЛУГИ ДЕНОНОЩНО-0885872363
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development