Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Продадоха параходство Български морски флот



Ключови думи:
08 Август 2008, Петък





След преговори, продължили няколко години, Български морски флот (БМФ) беше продаден.

Договорът беше подписан от Тодор Николов, директор на Агенцията по приватизация и Явор Илиев, изпълнителен директор на Българо-германския консорциум "Кей Джи Меритайм Шипинг", който продоби 70 % от капитала за 440,1 млн. лв.

780 млн лева трябва да инвестира новият мажоритарен собственик в следващите 10 години и да закупи 25 нови кораба.

Трийсет на сто от акциите на купувача "Кей Джи Маритайм Шипинг" са на българската компания "Адванс Пропъртис" - собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Те притежават фармацевтичното предприятие "Биовет Пещера" и имат инвестиции в недвижими имоти.

70% е на "Кей Джи Маритайм Партнърс", в която 99% държи Мартрейд Шипинг енд транспорт, регистриран в Дюселдорф, а останалият процент е на индийския корабен мениджър "Акорд Шип Мениджър".

Транспортният министър Петър Мутафчиев заяви след подписването, че 350 млн. лева от сумата по сделката ще се внесат в "сребърния" фонд. Фондът ще служи за покриване на недостига в бюджета за държавното обществено осигуряване, за да се избегнат ефектите от застаряването на населението, ниската раждаемост и емиграцията

Според запознати компанията е била единствен кандидат и е отговаряла на всички критерии в конкурса.

Преди месец правителството одобри сделката. За срок от 10 г. новият мажоритарен собственик трябва "да запази предмета на дейност на дружеството, да не допуска лидвидация или обявяването му в несъстоятелност, да не подкрепя под никаква форма преобразуването му, да не намалява придобитото акционерно участие", а в следващите 5 години купувачът няма право да променя акционерната си структура и разпределението на капитала си.

Снимка money.bg



Прочетено: 4356 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
търговски център Флора Бургас 2009 зад облаците плахо наднича... Tiffi Shop Декабрь 2017 года Бургаският кей Мой хороший знакомый из Бургаса Залез жажда за светлина старина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development