Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

АХ морето, ах Бургас и морето



Ключови думи:
07 Август 2008, Четвъртък





Фалшиви тонове, фалцетни обвинения и крайни квалифицикации заплашват да превърнат музикалния фестивал "Бургас и морето" в пародийна комбинация между риалити шоу и латино сапунка. Старт на нeдоволството даде Нона Йотова, която пред "Всеки ден" нарече конкурса "шибан", обвини организаторите в корупция и каза, че предварително е ясно кой ще грабне голямата награда от 25 000 лв.

Самият конкурс ще се проведе в морския град на 2 и 3 август, като до финалния етап са допуснати 15 песни. Нона Йотова участва в предварителния кръг, но песента й не беше одобрена от журито начело с проф. Виктор Чучков. Тя възропта и срещу отпадането на изявени музиканти като Тончо Русев и Панайот Панайотов. "Чувствам се излъгана, защото никой не ни каза, че песните ни ще се отсяват в първи кръг. Ако знаех, че ще ме оценяват съмнителни хора, никога не бих си дала песента "В центъра на океана", гневи се тя.

"Няма корупция, всичко е прозрачно", отвърнаха организаторите от продуцентската къща на Нико Тупарев "24/7". "Може би някои музиканти си мислят, че са абонирани за фестивалите. Няма вечни неща. Може би догодина ще направят други песни, които ще се класират. Нищо страшно - на всеки творец, дори и най-добрия, се случва да напише и недобри произведения", коментира пред "Всеки ден" Ваня Щерева, която е член на журито.

"Този конкурс беше подигравка с голяма част от българските творци", контрира Йотова. "Не се правя на ощипана мимоза или нещо такова. Бяхме излъгани, защото не ни беше обяснено за какво точно става дума - може би за финанси. Винаги когато има такива цифри, нещата не са достатъчно почтени."

"Правим нов софтуер, където журито реално гласува по съвест, като ние ще имаме във всеки момент броя на неговите гласове, както и тези на публиката", каза представител на "24/7" и обеща при нужда да бъдат предоставени протоколите и документите за това, кой как е оценявал

http://www.bravoburgas.com/read-news-14507-bg.html



Прочетено: 3075 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Преминаването забранено! Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Рибарският пристан в Созопол Община Бургас старина Алёша. 9 мая 2015 года Декабрь 2017 года Родното небе Пролет на село Дружинката
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development