Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.



Ключови думи:
23 Юли 2008, Сряда





От  24 до 26 юли 2008 година град Разград ще бъде домакин на поредното издание на уникалния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. 
Всяка година жителите и гостите на града очакват събитието с голямо нетърпение заради емоциите  в многобройните конкурси и шоута, игри и забавления, изложби и концерти. 
Официалното откриване на панаира  ще се състои на 24 юли от 11.00 часа пред сградата на Общински културен център. 
Станалата вече традиционна фотоизложба „Настроение” с фотоси от Лудогорието и  от миналогодишното издание на Панаира ще съпътства програмата по откриването.
От 13.00 часа в Общински културен център ще се проведе Форум - презентация на качествата на млякото в козметичен аспект - „ Млякото - сила за живот”.
Традиционният кулинарен шоу конкурс за приготвяне на млечни салати и десерти за професионални готвачи ще започне от 17.00 часа на площад „ Независимост”.
От 18.00 часа, също на площад „ Независимост”  ще се състои конкурсът за избор на Кралица на Панаира.
Вторият ден, 25 юли, предлага богата програма от традиционни и нови  изяви на участниците и гостите на Панаира.
От 10.00 часа в Етнографския музей ще се проведе Конкурс за домашно приготвено кисело мляко и традиционни ястия с мляко, а докато специализираното жури заседава, два колектива – от НЧ „Просвета” – с. Гецово и НЧ „Светлина” – Мортагоново, ще представят туристическа анимация „Лудогорски сватби”.
От 16.00 до 18.00 часа на площад “Независимост”  дегустациите и демонстрациите, организирани от участниците в изложението /по шатри и щандове/ ще предложат много изненади и изкушения на гостите на Панаира.
Традиционното  забавно състезание - щафета  „Да си направим таратор” е под мотото „Да си направим таратор, а не терор!” и ще започне от 18.00 часа на площад „Независимост”.
За любителите на кулинарните изкушения  и нестинарски танци  от 23.00 часа  ресторант ”Академия”, квартал „Вароша” предлага атрактивна програма на гостите на заведението.
Третият ден, 26 юли, 2008 година, още от сутринта  ще привлече, този път  най-малките. За децата всекидневно ще има весели клоунади, много дегустации и изненади от участниците.
От 10.00 часа е на площад „Независимост” ще се проведе Конкурс за детска рисунка ”Панаир на киселото мляко” с рисуване на открито.
От 10.30 часа в Етнографски музей  в квартал „Вароша” с много песни, танци и кулинарни изкушения и много изненади ще се проведе конкурс „Баба, дядо и внуче” -  Заедно пеем, танцуваме или готвим”.
Паралелно с тези прояви, на площада пред Общински културен център е изложението на майсторите занаятчии. Занаятчии от цялата страна ще демонстрират своите умения по грънчарство, медникарство, дърворезба, гайтанджийство, кожарство и др.
По традиция концертни участия ще имат фолклорни състави от побратимените на Разград градове от Словакия, Русия, Румъния и Гърция. С интерес се очакват  фолклорните прояви и на състави от други далечни страни - Еквадор, Тайланд, Чили, Индия, Ростов на Дон, Украйна и Коста Рика. 


Прочетено: 6160 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
докато ние спи, те творят Best friends Кукерландия 2011, Ямбол Конкурс прическа Бургас 2009 Журналистка Почистваща фирма Варна тръби Бургаският мост през 2011 г. pepi Близо до жп гарата Източен лопох цвят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development