Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Феникс на кочан, или денят на Голямото Сърдене



Ключови думи:
19 Юли 2008, Събота





В Бургас преди около 42 години се роди идеята всяка година журналистите да се събират на купон и да раздават шегаджийските награди Златен мамул. Номинациите бяха ПР от класа. Имае смях, веселба, после дойдоха политиците и започнаха да купуват царевица и стана .... качамак, вкиснат при това.

Един по един екипите започнаха да се разпадат, "медиите" да отказват да участват във фарса, в който професионализмът беше на заден план, изтикан от ПР-а. Тогава още никой не казваше ПР, а реклама. Обидените бяха винаги повече, не ставаше ясно защо и кое колко струва. После журналистите се взеха на сериозно и много от тях дори станаха политици.

И стана тя каквато стана ....

Миналият вторник, 15 юли.2008, беше Денят на Голямото Сърдене за тази година и индианците се покриха със златен прах.
Връчени бяха Златните мамули, които нямаха нищо общо с изходната идея за слънцестоенето на кочана, и затова се

модифицираха на Феникс. Статуетката с нова визия, излъскана до елегантност, с гол гръб, се увива около нещо или централната си ос, и напомня на златно фламинго.

Обидени Нямаше. Само Диана Саватева с тънкия усет намиране на това, което го няма, точно там, където не може да бъде, публикува нещо като благодарствено извинение към публиката на последна страница от местн 24.

Много сериозно, много сериозно .... горещо, задушно, и думаем кому морду разбить ...

Коктейлът се измести от хотел България, в хотел Бургас, който определено е по-на-ниво, и с  това окончателно свали доверието на Бургаските Журналисти към МУ (местната Управа) и породи съмнения, че на некст елекшънс бате Заро ще прави некакви екшъни.

Нямаше го Петър Генчев, нямаше я Мария Демиева, Марко, ...., с което съвсем се скапа усещането за справедливост, а пък Любомир Пантелеев е почти толкова висок и красив, колкото Димитър Николов.

Г-н адв. Мосинов, маскиран като себе си, гарантира за това, че пликовете са отворени честно и е прибрано това, което е било в тях, след умело класифициране.

Понеже обидиха Кмета като не му дадоха да открие, а само да го даде и затова му дадоха една от наградите - за добра линия на поведение в Обществото, с главно "О".

Този път обидени нямаше - все главни и отговорни бяха наградени.

Само едно липсваше на слънцестоенето и то беше хуморът, с който Фениксът, някога мамул беше заченат ....
Но, както казваме често, политиците винаги си тръгват преди нас, особено ако не знаят защо са дошли ...



Прочетено: 17415 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
573
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Spirit of Burgas http://rosengeorgiev.com ll бургаска среща МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Пристанище Приморско Ремонтира носачи BMW Бургас, ФЛОРА 2009 Конкур глазами зрителя МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development