Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Френският президент Никола Саркози пред Европарламента: Европа не може да бъде осъдена на бездействие



Ключови думи:
14 Юли 2008, Понеделник





Френският президент Никола Саркози представи програмата на Френското председателство на пленарното заседание на Европейския парламент на 10 юли 2008 г.
В своите встъпителни думи пред Европейския парламент в Страсбург Никола Саркози подчерта, че "всички ние носим голяма отговорност: как да извадим Европа от кризата, в която тя се намира, как да избегнем блокирането, как да превъзмогнем нашите противоречия и да ги поставим в полза на Европа?" Френският президент изтъкна своето желание "да успокои притесненията на гражданите" и да покаже една Европа, "която работи за всички".
Френското председателство ще предложи през октомври или през декември "метод" за излизане от кризата, с Лисабонския договор, изготвен съвместно с ирландското правителство. Изключвайки възможността за преговори за нов договор, френският президент подчерта, че европейските избори през юни 2009 г. ще се проведат или на основата на Лисабонския договор, или на този от Ница. Говорейки по въпроса за разширяването на ЕС, Никола Саркози се изказа в полза на интегрирането в ЕС на страните кандидатки от Западните Балкани, тъй като за него те са "безспорно европейски".
Във връзка с приоритетите на започналото Френско председателство на ЕС, френският президент отдели на първо място внимание на климатичните промени и енергийния пакет. Според неговите думи, "ние сме последното поколение, което може да избегне катастрофата", и затова "Европа трябва да даде пример" в борбата срещу климатичните промени".
Друг основен приоритет на Френското председателство е реформата на Общата селскостопанска политика на ЕС. Според Саркози е необходимо 27-те държави-членки да постигнат съгласие върху концепциите за "хранителна сигурност" и "хранителна достатъчност" в рамките на прегледа на Общата селскостопанска политика на ЕС.
Френският президент засегна също сферите на културата и спорта, като обяви и намерението на Председателството да организира конференция върху болестта на Алцхаймер.
В заключение Никола Саркози отбеляза, че "френското председателство "ще работи ръка в ръка" с европейските депутати и че се надява след "шест месеца да може да се каже, че Европа е постигнала напредък".


Прочетено: 2218 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
търговски център Лампа 7 Пролет, кокичета Флора Бургас 2009 Попрошайка воробей Приятелки в три цвята Небе В атака pepi Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development