Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Криминална Хроника - без корекции



Ключови думи:
12 Юли 2008, Събота





ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
 


І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 27 год. М. М. от с. Ябълчево, общ. Руен - 1,62 промила, 43 год. М.М. от Айтос - 1.62 промила и 47 год. Х.Б. от Любимец - 3.06 промила.

      На 10.07.т.г. по сигнал служители от РПУ Сунгурларе са намерили и иззели от дома на 57 год. Ж.Т. от с. Подвис една самоделна ловна пушка, 16-ти калибър и пет ловни патрони към нея, а от домът на 22 годишния К.Д. от с. Подвис е иззета въздушна пушка с преправена цев за стрелба с флоберкови патрони. Работата по документиране на случаите продължава от служители на РПУ Сунгурларе.

           На 10.07.т.г. служители от Четвърто РПУ Бургас са установили извършителят на взломна кражба от килер в частен дом в кв. «Меден Рудник» на : резачка за дърва, три тесли и две чантички за строителни инструменти - това е : 17 годишната М.А. от Бургас, която доброволно е предала резачката за дърва. Работата по случая продължава от служители на Четвърто РПУ Бургас.

      На 11.07.т.г. около 02.00 ч. на голф игрище пред х-л «Европа» в Слънчев бряг полицейски патрул от РПУ Несебър е спрял за проверка : 23 год. И.Х. и 20 год. П.Т., и двамата от Добрич. При извършения обиск в И.Х. е открито пликче, съдържащо зелена суха тревна маса, реагирала при направения полеви тест на канабис. Точното количество на намереното наркотично вещество е в порцес на установяване. Лицата са задържани за 24 часа в РПУ Несебър. Работата по случая продължава.

      На 10.08.т.г. около 23.50 ч. служители от Първо РПУ Бургас  са спрели за проверка на кръстовището на бургаските улици «Възраждане» и «Георги Кирков» л.а. «Фолксваген 3», с бургаска регистрация, управляван от 23 год. К.Ч. от Бургас. При извършения му обиска е открито найлоново пликче, съдържащо суха тревна маса, реагирала при направения полеви тест на марихуана. Точното количество на намереното наркотично вещество е в порцес на установяване. К.Ч. е задържан в Първо РПУ Бургас за срок от 24-часа. Работата по случая продължава.

      На 10.07.т.г. при проведена съвместна специализирана операция, служители от Регионална митническа дирекция и служители от сектор «Икономическа полиция» са открили в паркиран пред частен склад в Бургас микробус «Мерцедес», с бургаска регистрация, над 2 000 л. алкохол, бутилиран в пластмасови и стъклени бутилки, необлепени с акцизен бандерол.  Складът е стопанисван от 52 годишния И.И. от Бургас. По случая е образувано досъдебно производство. 


ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      На 10.07.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от холандска туристка, за това че на 08.07.т.г. около 23.15 ч. от заведение «Амигобар», й е извършена кражба на оставената без надзор дамска чанта, съдържаща мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.


ІІІ. ПТП :

      На 10.07.т.г. около 20.30 ч. на ул. «Струга» в Бургас, на около 50 м. под бензиностанция «Шел» в посока МБАЛ Бургас, поради движение с несъобразена с конкретната пътна обстановка и интензивноста на движението скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, мотоциклет «Ямаха», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишния Д.М. от Бургас. От ПТП е пострадал мотоциклетиста, който с фрактури на лявата подбедрица и два пръста на същия крак, без опастност за живота, е настанен за лечение в бургаската болница. 


ІV. ПАБ :

      На 11.07.т.г. около 03.50 ч. в  Първо РПУ Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Опел астра», с бургаска регистрация, паркиран на ул. «Александър Невски» до № 1 в Бургас. Установено е, че автомобила е собственост на 46 годишен бургазлия, като от инцидента частично са обгорели предната дясна гума, предния капак, предния десен калник, акумулатора, ел. кабелите, уплътнителя  за предния капак, и ел. кутията. В близост до автомобила е намерена частично обгоряла автомобилна гума. Според охранителят на пункт за изкупуване на метали, разположен на ул. «Индустриална», в близост до местопроизшествието, неизвестни до момента лица са запалили стари автомобилни гуми, като една от тях е била поставена под «Опел астрата». Охранилят потърсил помощта на свой колега, работещ в друг пункт за изкупуване на метали, като двамата успели да издърпат горящата гума, намираща се под автомобила и да потушат пожара с вода. Работата по установяване на причините за инцидента продължава от служители на Първо РПУ Бургас.

      На 10.07.т.г. около 16.20 ч. в РПУ Камено е получено съобщение за горяща суха трева в крайни дворове на с. Винарско - отгънят е потушен около 17.20 ч., като са изгорели около 2 декара суха трева. Причини : проявена небрежност от страна на 71 годишен мъж от с. Винарско, който запалил сухата трева в двора си, и огънят след разрастването си, е навлязъл през оградата в празно общинско място. От инцидента няма нанесени материални щети. 
 


СЪОБЩЕНИЕ : 

     Колеги, във връзка с влизане в сила на Наредба за условия и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим от 10.07.2008 г. заверката на поканите-декларации за издаване на визи за краткосрочно пребиваване на чужденци се извършва от службите за административен контрол на чужденци към съответните ОДП.

      С окръжно на директора на Национална служба “Полиция” - МВР е определен реда, по който физически лица, лицата, извършващи дейност по Търговския закон или по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и представителствата на чуждестранни юридически лица подават необходимите документи.

      Ако лицето живее на територията на областния център, поканите-декларации се подават в сектор “Миграция” при ОДП-Бургас на ул. “Лермонтов» (сградата на І РПУ-Бургас) в гр.Бургас.

      Жителите на останалите населени места от област Бургас подават документи в РПУ по местопребиваване.

      Формулярите на поканите-декларации са безплатни и се получават на место.

      На специални места в управленията са посочени необходимите документи и изисквания съгласно чл.16, ал.3 от Наредбата за условия и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим.

snimka sxc.hu



Прочетено: 3811 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Тройна дъга над Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 Флора Бургас 2009 Декоративни дървени конструкций евро 2008 Черноморец-Поморие Велодорожка Тройката, паметника Конкур глазами зрителя Храм св.св. Кирил и Методий Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development