Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Позиция на ръководството на КНСБ по повод ескалиращото социално напрежение в ”Кремиковци”



Ключови думи:
11 Юли 2008, Петък





Ръководството на КНСБ констатира с нарастваща тревога ескалиране на проблемите в“Кремиковци” АД, породени от неефективното му ръководене. Считаме за недопустимо и дългогодишното бездействие на заместник-министрите, членове на Управителния съвет, създаден от Министерски съвет за наблюдение на програмата за жизнеспособност на “Кремиковци” АД.
Силно сме обезпокоени от липсата на конкретна позиция на Правителството по оздравяване на предприятието.
КНСБ не може да подмине факта, че тези деструктивни действия могат да доведат до оставане на улицата и вливане в армията на безработните, на близо 11 хиляди работещи в предприятието и обслужващите го звена: Ж.П., пристанища и други свързани с производството на Кремиковци предприятия.
Не приемаме пасивната и неясната от години позиция на българската държава, съсобственик на 25% от предприятието, която в този остър социален конфликт абдикира от своите задължения и от функцията си на регулатор и защитник на българските граждани, работещи в предприятието.
Ръководството на КНСБ настоява за:
-  Спешно обезпечаване на нормалното функциониране на предприятието от собствениците и спазването на поетите социални ангажименти към работещите в предприятието.
-  Приемане на оздравителна програма за предприятието, която да гарантира неговата дейност и цялост.
-  Незабавно да бъдат изплатени дължимите работни заплати и средства за храна на работниците и служителите в “Кремиковци” АД.
Ръководството на КНСБ апелира за спешни, прозрачни и ефективни действия от страна на Правителството на Република България за защита на интересите на работещите в предприятието и запазване на неговото производство и изразява своята категорична подкрепа на протестните действия, организирани от синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в “Кремиковци” АД.

*Снимката е взета от интернет страницата на КНСБ http://www.knsb-bg.org



Прочетено: 3159 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Часовникът на аз Фрагмент от сграда в Бургас Конкур глазами зрителя pepi успях! pepita Pepi Истанбул Лятото Бургас social distance
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development