Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - една идея по различни от Каварна



Ключови думи:
08 Юли 2008, Вторник






Има бургазлии, които не знаят, че в града има конна база. Кажете ли обаче, че тя е на 150 метра от капаните след пресичане на жп линията всичко става ясно - "онова празно място зад ЦУРК-а и до тенис кортовете".
От няколко седмици мястото не е празно, защото  на него изникна пясъчен "град". Бихме казали "пясъчна приказка на морска тематика", но рискуваме да прозвучи не достатъчно тривиално, както е предвидено да бъде всичко в Бургас.
Пясъчните фигури на русалки, риби и морски чудовища с причудливи форми не са плод на заягравката на почернели от слънцето хлапета, а творби на десетина от най-известните "майстори на пясъка" в света. Те пристигнаха в Бургас, за да вземат участие в първия в България Фестивал на пясъчните фигури. 
Клюки се носят, че сред участниците има  и далечен потомък на Рембранд. Докато майсторите творяха бургазлии имаха възможност да наблюдават мягьосничеството БЕЗПЛАТНО, а след това започна поредната простотия за попълване на предизборните фондове и гушите. Странно, но вместо да се опитат да популяризират изкуството и да сложат цена на билетчето 2-3 лева, общинарите изтресоха 5 (или 6) лева на калпак, с което скопиха мерака на простосмъртните.
Фантастичните обемни фигури бяха изваяни в рамките на малко повече от седмица, а бургаската фирма Андела Ад подари подари за тази цел 2500 тона пясък, донесен от река Велека и смесен "с глина за да е устойчив на метеорологичните условия".
И както се казва - да славим този, който духа - в неделя платната, покриващи оградата  бяха свалени от вятъра и приказните фигури зарадваха дори бабите от съседните скамейки.


Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури

Фестивал на пясъчните фигури



Прочетено: 3852 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
созопол Бургас, Богориди, 2003 пазач фонтанът на площада Кукерландия 2011, Ямбол Списание Влъхвите Машините на Леонардо Конкурс прическа Бургас 2009 от прозореца Река Сена, Париж от Бутик pepi Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development