Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Автобуси от Руен цакат бургаските фирми12 Юни 2008, Четвъртък

Докато частните превозвачи спорят помежду си и с общинската “Бургасбус” кой   да лапне по-оживените маршрути в общината и региона, незабелязано за всички   се оказа, че е назряла нов тип конкуренция. За нея досега никой не беше подозирал, защото основните фирми за превоз на пътници съзираха най-големия си враг в нелегалните таксита, ловящи клиентите им край спирките до Старата поща и пиацата на гарата в пиковите часове на деня.
Вчера ръководствата на “Бургасбус” и частните “Комфорт”, „Минибусекспрес” и “Бургасволан” седнаха срещу шефовете на ДАИ и КАТ, зам.-кмета по финансите Красимир Стойчев и председателя на Общинския съвет Валери Симеонов, за да обобщят основните причини, които спъват бизнеса им и водят до недоволството на гражданите. Срещата очи в очи беше по инициатива на групата на „Атака” в местния парламент, която присъства в пълен състав. В залата обаче журналистите  забелязаха усилено да си водят бележки и общинските съветници от ГЕРБ Иван Вълков и Антоанета Събкова – членове на постоянната комисия по транспорт.
Изненадващо за всички собственикът на “Минибусекспрес” Иван Христов се оплака, че по пътищата на общината -  от Айтос до центъра на Бургас сноват нерегламентирано автобуси, идващи от Руенска община.
“До миналата година техният брой беше поносим, но положението вече не е същото – това са десетки автобуси с табели “специализиран превоз”, които буквално обезкостяват мен и другите колеги в бранша – обикалят по всички улици в града, прибират и пътници от спирките в пиковите моменти”, заяви Христов. Час преди тази реплика разговорите в заседателната зала на общината се водеха около незаконните таксиджии, неподписаните договори между общината и превозвачите, просията на още субсидии за губещите линии, неспазване на графика за Долно Езерово, Лозово и Крайморие, кошмара в автобусите-аквариуми /без отварящи се прозорци/ по градските линии, претъпканите маршрутки и грубото отношение на шофьорите към гражданите. Тезата за руенското нашествие обаче изневиделица взриви залата и към Христов се присъединиха всичките му конкуренти.
Най-опитният и с дълъг стаж в тази област – директорът на общинската “Бургасбус” Петко Драгнев, предложи незабавно да се действа и дори насочи контролните органи и кметството какво първо трябва да се свърши – да се изловят нарушителите и да бъдат заставени да си изкарат разрешителни от общината, в които ясно да е упоменат маршрутът им – ако не го спазват, да бъдат глобявани.
Съветът му се оказа неприложим, защото от ДАИ не бяха съгласни да вардят нарушителите. “Дайте ми конкретен сигнал – номер на кола и кога се движи тя, за да можем да проверим”, реагира началникът на ДАИ Николай Точев. Той призна за проблема, след като от общината показаха едва 5 разрешителни, издадени за автобуси, превозващи работници от тази отдалечена община. Точев бил вдигнал ръце, защото към този момент екипите му следели нелегален автобус по линията Слънчев бряг-Бургас, но не можели да го хванат. Отбоят му ядоса общинския шеф Валери Симеонов, който призова държавният чиновник да застане с двама свои контрольори на изхода за Ветрен и за една вечер да излови всички хитреци, превозващи работници без разрешително от общината. “Не е толкова просто – ще хванем един и докато още го проверяваме, той ще предупреди с джиесема си всички останали”, контрира го Точев. Двубоят между двамата премина и на темата “защо някои автобуси от междуградския транспорт, въпреки забраната продължават да спират на нерегламентираната спирка срещу Химическото чистене на бул.”Булаир”. Този път Точев се оправда с бившия кмет Йоан Костадинов, който бил виновен за хаоса. “Бяхме ги ограничили, но Костадинов после вторично разреши автобусите на една от тези фирми да спират на старото място, това ядоса останалите и те правят напук”, заяви шефът на ДАИ. Притиснат от журналистите да каже коя е привилегированата фирма, той почна да се оправдава, че нямал право на това. От „Атака” му подсказаха, че става въпрос за фирма, близка до един от министрите в тройната коалиция. В залата ясно се чу името “Евротур”.
пълният текст: http://www.factor-bs.com/news-3444.htmlПрочетено: 14144 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
БГ СМЕШКИ Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Черноморец-Поморие Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас., ФЛОРА 2008 Пролет, кокичета сред тухли Spirit of Burgas Детски къщи Teddys house Декабрь 2017 года Община Бургас Морска градина Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development