Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пленарна сесия на Европейския парламент в Брюксел, 4-5 юни 2008 г.



Ключови думи:
03 Юни 2008, Вторник





Предстоящата пленарна сесия на Европейския парламент ще се проведе на 4-5 юни 2008 г. в Брюксел. Сесията ще бъде открита на 4 юни в 15.00 местно време.
 
Западни Балкани и енергийна сигурност: външнополитически приоритети на ЕС за 2008 г. Европейският парламент подчертава в своя доклад, че Договорът от Лисабон подобрява съществено външната политика на ЕС и неговата роля в международните отношения, като същевременно е необходим засилен парламентарен контрол в тази област. Други акценти в доклада са Западните Балкани, Балтийско и Черно море и енергийната сигурност.
 
Преглед на Европейската политика за сигурност и отбрана. Учредяване на Европейски граждански корпус за управление на кризи и предотвратяване на конфликти, съставяне на Бяла книга за изпълнението на Европейската стратегия за сигурност, както и продължаващите проблеми с оръжейния износ от ЕС са основните теми в доклада, който ще бъде гласуван от ЕП на 5 юни.
 
Хранителна хигиена: високи нива на безопасност и по-голяма гъвкавост за предприятията. Докладът относно хигиената на храните се стреми да гарантира възможно най-високо ниво на безопасност, като същевременно дава възможност за гъвкавост - особено при микропредприятията - при въвеждането на HACCP (анализ на опасностите и контрола в критични точки), система, която гарантира и контролира прилагането на правилата на ЕС за хигиена на храните.
 
Правила за достъп до пазара на автобусни услуги. Предложените изменения в регламента за достъп до пазара на автобусни услуги целят опростяването на законодателната рамка и намаляването на административната тежест. ЕП ще гласува доклада на 5 юни.
 
ЕП ще гласува резолюция по повод положението в Грузия. Депутатите ще гласуват на 5 юни резолюция по повод положението в Грузия и растящото напрежение и инцидентите между Грузия и Русия в сепаратистките области Абхазия и Южна Осетия, както и с оглед на проведените на 22 май в страната парламентарни избори.
 
На 4 юни Комисията ще отговори на въпрос на Anna Záborská (ЕНП-ЕД, Словакия) относно принудителната проституция и трафика на жени с цел сексуална експлоатация по време на започващото през юни 2008 г. европейско първенство по футбол. След устния отговор на Комисията ЕП ще проведе разискване по темата.
 
На 4 юни Съвета и Комисията ще направят изявления по повод срещата на високо равнище ЕС/САЩ.
 
На 5 юни ще има изявление на Комисията относно процеса от Барселона и Средиземноморския съюз, което ще бъде последвано от дебат на депутатите.
 
На 4 юни ще бъде обсъден докладът на Helmuth Markov (ЕОЛ/СЗЛ, Германия) върху общите тарифни преференции за периода от 1 януари 2009 г. до 31 декември 2011 г. Докладът ще бъде гласуван на 5 юни.
 
На 5 юни ще бъде гласуван и докладът на Marie-Hélène Aubert (Зелени/ЕСА, Франция) върху системата на ЕС за борба с незаконния, недеклариран и нерегулиран риболов.


Прочетено: 2596 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
kq Pepi Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Бургас Коледен базар в Париж от Бутик Алеята-Бургас Казанчето, Странджа Конкур глазами зрителя честит рожден ден pepi Кукерландия 2011, Ямбол Данил
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development