Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Милчо Талев подреди лирична живопис в "Неси"



11 Април 2008, Петък





*Европейски критици го определят като един от най -търсените експресионисти


    "В произведенията на Милчо Талев често има нещо много обширно. Художническа сетивност изпьлва картините му .Човек би почувствал единство на видимо конкретното , което обвива емоциите и което вьзпламенява мисьлта ", пише за него изкуствоведът Мартин Прайсер. Европейски критици го определят като един от най -търсените съвременни експресионисти, заради интензивните цветове и екстравагатната композиция в творбите му.
След 13 години Милчо Талев  отново представя свои творби в Бургас."След толкова дълъг период на отсъствие, това е моето ново представяне в Бургас", заяви художникът.
16 живописни платна,  рисувани през последните година-две, могат да видят бургазлии в галерия "Неси". Те са в типичния за него експресивен стил. Роден е в Плевен-градът на художниците. Милчо Талев има 28 самостоятелни изложби, 15 от които са зад граница. Негови картини са притежание на галерии във Франция, Швейцария, Португалия, САЩ, Израел, Швеция, Холандия, Германия, Австрия, както и на частни колекционери по целия свят.
Милчо Талев е един много интересен и невероятно лиричен художник. Заглавията на творбите му "Антени", "Бяла есен", "Преодоляване","Огледало" и др., говорят за богатата му душевност. Светът на Милчо Талев е своеобразен и многообразен. Той следва своята естетическа линия. всяка негова картина има своя атмосфера, свое естетическо тегло, свой почерк и стил. Трудно могат да се сбъркат неговите картини. Наричат ги "метафорични съновидения". Предпочитанията му са към агресивния колорит, но и картини с по-мека тоналност, имат същата мощ. Милчо Талев опитомява цветовете. Попаднал в четката му, този материално предметен свят придобива ново звучене. И над всичко това, пословичната му любов към това изкуство. За това и не е чудно, че резултатите и успехите му не закъсняват. Магията на творческото озарение е освежила и подмладила по невероятен начин автора и той изглежда съвсем по момчешки, макар 50-те си години, които отбелязва с тази изложба.
http://www.kompasbg.com/index.php?option=com_content&task=view&Itemid=1&id=2896&ccdate=9-4-2008



Прочетено: 6245 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Флора -Бургас-2009.JPG Истанбул Театър за драма. опера и балет, Бургас Есен в Париж от Бутик СУЕТНОС коледни песни Конкурс прическа Бургас 2009 pepi pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development