Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Русалки и коне в света на Даниел Йорданов



Ключови думи:
05 Април 2008, Събота





Пролетно настроение влетя в галерия “Бояджиев”. Приказните герои на Даниел Йорданов очакват публика в галерия “Бояджиев” до 9 април


В сезона на свежите цветове и аромати, когато природата се събужда за нов живот, в бургаската галерия “Бояджиев” стана още по-светло, след като Даниел Йорданов внесе там своите живописни платна. Експозицията от 22 творби, майсторени специално за тази изява, приканва да бъде видяна – експресивни и весели, “Пролет”, “Шут” “Лястовица”, “Чуй раковината” провокират позитивна нагласа към хората и живота.
Къде е хоризонтът на човешкото въображение? Русалките, птиците, жените и конете, препускащи в измисления свят на Даниел Йорданов, дават категоричен отговор – няма такъв. Абстрактни и реални сюжети са се слели в чудни изображения, сякаш за да докажат, че няма граници за творчески обречения. Верен на детайла, сетивен до болезненост при срещата си с други светове, художникът вплита преживявания и мечтания, когато пресъздава настроенията от едно пътуване - “Три турски вази”, “Маниса”, “Кападокия”, “Кушадасъ”. Едно приказно потапяне за зрителя, освободен поне за миг от делничните грижи.
“Даниел идва при нас с първа самостоятелна изложба и аз съм щастлив, че съм дал простор на толкова цветните настроения, на тази силна енергия, която струи от картините му”, каза собственикът Стефан Бояджиев. За годишнината на галерията през месец май той има намерение да подреди специална колекция от литографии на английски художници от началото на 19 век.  
Даниел Йорданов е възпитаник на бургаското СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, а през 1994 г. завършва графика във Великотърновския университет. 36-годишният художник е член на Дружеството на бургаските художници.

http://www.factor-bs.com/news-2847.html

 



Прочетено: 4674 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хималаи Пристанище Созопол лека вечер Тухлена селска къща Бургас., ФЛОРА 2008 Декабрь 2017 года Париж - моста на Александър 3-ти МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. улична картина НЕБЕСЕН ПОГЛЕД витраж4
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development