Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Петима маскирани нападатели, въоръжени с хладно оръжие и електрошокови палки, са задържани в Слънчев бряг при опит да отвлекат 25 годишен старозагоре



Ключови думи:
04 Април 2008, Петък





Петима маскирани нападатели, въоръжени с хладно оръжие и електрошокови палки, са задържани в Слънчев бряг при опит да отвлекат 25 годишен старозагорец от офис в хотел в курортния комплекс, съобщи на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДП Бургас Комисар Павлин Димитров.
Мъжете нахлули около 19.00 ч. вчера в частния офис, задната половина на който е ползван и за живеене. Старозагорецът, пребиваващ в Слънчев бряг от около 10 дни, успял да избяга на открито, но маскираните го последвали, като в бързината счупили стъклопакет на разположена в близост до офиса аптека. Застигайки младия мъж, нападателите го вкарали по насилствен начин в лек автомобил «Фолксваген» и напуснали местопроизшествието. След подадени в РПУ Несебър сигнали от граждани – очевидци на нападението, свовременно са предприети заградителни  мероприятия от авто-патрули при РПУ Несебър, които успели да спрат «Фолксвагена» и да спасят похитения. При последващ обиск от маскираните са иззети четири ножа, две метални палки, една електрошокова палка и ръкавици. При претърсване в помещението, обитавано от старозагореца, е открита около 500 гр. суха тревна маса, реагирала при извършения полеви тест на канабис.
 Основната хипотеза за престъпното поведение на задържаните, според Комисар Димитров, е желанието за сплашване на старозагореца, занимаващ се с наркопласиране на територията на Слънчев бряг. По думите на Директорът на ОДП Бургас благодарение на бързите полицейски действия и своевременно подадените сигнали от граждани, е предотвратен сериозен инцидент, като е спасен един човешки живот. Адекватните и навременни мерки, предприети от полицейските служители са довели до задържането на нова криминална структура, за която обаче към момента няма данни да е свързана с групата на Димитър Желязков – Очите, бе категоричен Комисар Димитров. 
Наблюдаващият досъдебното производство от Районна прокуратура Несебър прокурор Георги Русев обяви, че срещу задържаните ще бъдат повдигнати обвинения по няколко текста от Наказателния кодекс – за нанасяне на лека телесна повреда и за счупен стъклопакет на аптеката. Материалите за отвличането щели да се отделят в друго дело, тъй като компетентността по него е на Окръжна прокуратура - Бургас. Спрямо старозагорецът ще се повдигнат обвинения за държане на наркотични вещества, като в процес на установяване е от къде и как 25 годишния мъж се е сдобил с наркотика.
Началникът на РПУ Несебър – Стайко Манев уточни, че двама от петимата задържани са с богато криминално минало – единият от тях е съден за наркоразпространение и три пъти за хулиганство, а втория изтърпява наказание  «пробация» за хулиганство и нанесен побой. Един от заловените е непълнолетен. Към петимата в момента е взета мярка «задръжане под стража».


Прочетено: 3676 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Tiffi Shop Ремонтира носачи BMW Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Театър за драма. опера и балет, Бургас Черноморец Бургас обход в търсене на храна 3 ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Бургас, ФЛОРА 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development