Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Шест трупа след кървава баня в София



30 Юли 2004, Петък


Автор: Burgas Info



Кървава престрелка между групировки в центъра на София завърши с шест трупа и двама ранени.

В ресторант - градина "Славия" в едноименния спортен комплекс на ул. "Коломан 1 на място е разстрелян Милчо Бонев, известен още като бай Миле, който бе сред водещите фигури на бившата групировка СИК.

БНР съобщи, че по непотвърдена информация бай Миле е трябвало да се срещне с бизнесмена Васил Божков - Черепа.

Убити са и петима от бодигардовете на бай Миле. Други двама, вероятно също от охраната на бай Миле - Емил Илиев Стоянов, 33-годишен, и Александър Методиев Ананиев, 44-годишен, са настанени в шокова зала във Военно медицинска академия в тежко състояние

Престрелката е станала посред бял ден, сигналът в "Бърза помощ" е подаден в 15.15 ч. от сервитьорка в ресторанта.

Според очевидци, нападателите са били облечени в полицейски униформи и маскирани. Те стреляли по групата на бай Миле с автомати минути, след като той е влязъл в ресторанта. Пак според очевидци, след нападението са избягали с черен автомобил, западен модел, с надписи "Полиция".

По-късно от полицията не потвърдиха информацията, че нападателите са били облечени в полицейски униформи и са избягали с кола с надпис "Полиция".

Говорителят на СДВР Никола Николов съобщи, че двама от убитите са разстреляни пред входа на заведението, останалите - вътре в градината на ресторанта.

Нападателите са спрели пред ресторанта с две коли, стреляли са и веднага след това са избягали.

Бай Миле и гардовете му са пристигнали в заведението малко преди стрелбата и дори не са имали време да си поръчат. Никой от персонала на заведението не е пострадал, по това време не е имало други посетители.

Веднага след сигнала за престрелката, на място са изпратени шест медицински екипи. На местопрестъплението пристигнаха и вътрешния министър георги Петканов, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, шефовете на НСБОП и СДВР.

Същевременно стана ясно, че НСБОП провежда специализирана акция на Симеоновско шосе в София , до хотел "Жасмин". Според непотвърдена информация, антитерористите са задържали трима или четирима мъже. Според очевидци арестуваните се опитали да избягат с лек автомобил "Фолксваген Голф", при което са се ударили в полицейски автомобил. Районът е отцепен.

От МВР заявиха, че операцията няма връзка със стрелбата в "Славия", но отказаха подробности.

Бай Миле осигурил килърите срещу братя Пехливанови?

Според източници от спецслужбите, бай Миле се смята за човека, който е осигурил килърите при неуспешните опити за покушение срещу братята Георги и Любен Пехливанови преди 2-3 години.

Братя Пехливанови, тръгнали заедно със сегашните лидери на СИК при създаването на групировката, сега са конкуренти на Маргина, Маджо и Руснака.

Двамата се сочат за наследници на наркобизнеса на разстреляния на остров Аруба Поли Пантев.

Поредната наказателна акция срещу СИК

Кървавата баня в София днес е третата поред публична наказателна акция срещу лидери на групировката СИК през тази година.

На 19 януари при бомбен атентат в асансьора на бизнесграда на столичния булевард "Джеймс Баучър" беше убит Стоил Славов, едно от водещите имена в СИК.

Синът на друго известно име от групировката - Венцислав Стефанов, бе отвлечен на 6 април пред хотел "Плиска" в столицата. Съдбата на Димитър Стефанов и до момента остава неизвестна.

По информация на Дарик радио, в последно време бай Миле е бил неспокоен и очаквал нападение срещу себе си или неговия приятел и съдружник Младен Михалев - Маджо. Преди три седмици персоналът на ресторант-градина "Славия", често посещаван от бай Миле и Маджо, бил подменен изцяло.

Бай Миле обявен за основен доставчик на дрога в Сърбия

Бай Миле е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов - Маргина, Дмитрий Минев - Руснака, Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо и Венцислав Стефанов. Всички те тогава са съдружници в "Интергруп и партнерс" ООД и заедно излизат от дружеството през юли 1999 г. В него остава само Пашата.

Преди три години Бонев започва самостоятелен бизнес.

Бонев е бивш полицай, прякорът Бай Миле получава още като служител на МВР.

В началото тръгва с ВИС. Държал е охранителни фирми в Самоков. Работил е с Костадин Димитров-Самоковеца.

Имал е бизнес и с известния от близкото минало бизнесмен Пламен Тимев-Ганди. Хора от подземния свят твърдят, че двамата са имали дискотеки в София и по Черноморието.

Той участва в бургаските фирми "Холидей БГ", "Холидей БГД" ООД, във варненските "ШАГ" ООД, "Пеликан груп-96" ООД (заедно с известния като наместник на СИК във Варна Йордан Марков, който беше взривен в асансьор на блок през ноември 1997 г.), "Пеликан груп" ООД и "Агромил".

В столицата е един от собствениците на фирмите - "ММ-999-Милчо Бонев" "Бонилтравел"ООД, "И Джи Ем" ЕООД и "Живот 1" ООД. Според регистрацията повечето от фирмите се занимават с туристическа дейност и различни застраховки.

През септември 2001 г. мощна бомба гръмва пред блока на Милчо Бонев в столичния квартал "Изток". Експлозията става точно когато Бонев влиза във входа на блока си, придружен от двамата си охранители. Бомбата ранява тежко телохранителите Васил Костов и Николай Йорданов.

В статия на най-тиражния сръбски вестник Бай Миле е обявен за основен доставчик на дрога в западната ни съседка. Огромното заглавие "Бай Миле снабдява с хероин Земунския клан" е на първа страница на "Вечерни новости" и става новина №1 за всички телевизии в Сърбия.

В статията се съобщава, че след операция "Сабя", която унищожи клана на Легия, българи са направили контакт с наследниците на Земунци. Изрично се уточнява, че "комшиите засега само зареждат с хероин, но нямат разпространителска мрежа". "Знаем, че Милчо Бонев е работил със Земунския клан", признава и МВР министърът на западната ни съседка Душан Михайлович. Според Михайлович в момента Бай Миле работи с Вождовачкия и Новобелградския клан.




Прочетено: 3517 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Летния театър на Бургас Бургаският кей Римокатолическата черква Spirit of Burgas Рибарското селище край Бургас къща на 20км от бргас Бургас Мебелна Фабрика ДИЕЗ Цвете Кукерландия 2011, Ямбол Момчета Осенний натюрморт
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development