Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Екoфилтър ще поглъща праха от “Кроношпан” в Бургас



Ключови думи:
27 Март 2008, Четвъртък





Заводът инвестира 5 милиона лева в супермодерното съоръжение, което ще редуцира праховите емисии. Досега фирма “Кроношпан” е инвестирала над 3 млн.лв. в екологични програми в Бургас


Праховите частици и неприятните миризми вече ще бъдат мит за живущите в близост до големия завод “Кроношпан”. Благодарение на новия  високотехнологичен филтър те ще бъдат улавяни, а  редуцирането на праховите емисии ще достигне до нива под 15 mg/Nm3. Инвестицията в съоръжението  от най-ново поколение е 5 млн. евро.
“Въвеждането в работа на новия филтър ще доведе до покриване на всички предписания и препоръки към нас от РИОСВ и от общинската администрация”, гарантира изпълнителният директор Николай Банков.
Това ще бъде първото съоръжение от подобен клас в Югоизточна Европа и с него „Кроношпан” ще изпълни изискванията на европейската норма „За допустими емисии на вредни вещества в атмосферния въздух от обекти и дейности в неподвижни източници на емисии”. Влизането в сила на нормата за България е предвидено за 1.01.2009 год.
“Ние ще бъдем категорично първата фирма у нас, която ще покрие тези изисквания, действащи в момента единствено в Германия”, коментира изпълнителният директор на „Кроношпан” Aсен Ников.
Електрофилтърът за мокра очистка на газовете тежи общо 600 тона и ще разполага със собствен комин с височина 60 метра. Показателното е това, че високотехнологичното съоръжение ще „улавя” отделяните прах и миризми от общо четири действащи в момента сушилни инсталации, а по време на неговата експлоатация ще се отделя единствено пара.
Първата копка на този екологичен проект е предвидена за средата на април.
Досега фирма  “Кроношпан” е  инвестирала над 3 млн.лв  в екологични програми  в Бургас. Внедрени са най-модерните технологии за производство на плочи от дървесни частици (ПДЧ) и плочи от ориентирани частици (ОСБ), отговарящи на европейските изисквания за чиста околна среда.

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2775.html



Прочетено: 2364 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Тройна дъга над Бургас Небе коледни песни БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО xx търговски център Поглед от дрон Залез най-приятното място за релакс
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development