Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Безработицата отново разклати долара



12 Март 2008, Сряда





Пореден нокаут на щатската валута предричат финансистите. Очакване за ново лихвено понижение тресе финансистите през последната седмица. Въпросът е дали сривът ще бъде с 25 или с 50 пункта, коментира вчера Емил Емилов, финансов консултант от ЕЛАНА Инвестиционен център- Бургас.

Според него финансовите пазари отдавна изконсумираха този факт и изненада би могло да се получи само, ако в изявлението има намеци за забавяне на темпото на лихвените понижения. Анализаторите очакваха доклада за пазара на труда с данните за февруари, за да оценят до каква степен продължава влошаването на безработицата. Доскоро пазарът на труда се представяше стабилно и новите работни места държаха разклатената икономика на крака. Последните данни, излезли в петък обаче, показаха нови 63000 безработни, което доведе и до рекордния спад на щатската валута от края на миналата седмица.
Последните седем години се оказаха недостатъчни за щатския долар да излезе от състоянието на нокаут, в което изпадна още през 2001 година. Вместо това той получи нов удар, преминавайки психологическата граница от 1.50 спрямо еврото с лекота. През последната седмица натискът върху американската валути се засили значително, паралелно с опасенията на инвеститорите от навлизане на щатската икономика в рецесия. Доларът достигна най-ниските нива спрямо редица валута, а EUR/USD отбеляза ново рекордно дъно от 1.5458. Новините за САЩ продължават да допринасят за разпродажбата на „зелените пари”, като към негативните новини от всички сектори на икономиката се прибавиха и редица песимистични коментари от членове на ФЕД. В основни линии всички признават риска от рецесия и че стимулирането на икономиката е главният приоритет. Инфлацията, която все още продължава да е на високи нива, изобщо не притеснява председателя на Федералния резерв Бен Бернанке.

пълният текст: http://factor-bs.com/news-2631.html


Прочетено: 2274 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Aerogara Byrgas Бургас, ФЛОРА 2009 ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Флора Бургас 2009 така е по-добре закачалки 1 ремонт носачи Черноморец-Поморие Дружинката Pepi Маската
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development