Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Искат мнението на бургазлии за общия устройствен план12 Март 2008, Сряда

Всеки може да попълни анонимна анкета в интернет, архитектите ще се съобразят с резултата. Мащабно анкетно проучване започна архитектурно ателие “ Атика R5” за развитието на Бургас през следващите 30-40 години.


Дружеството, което е събрало екип от 30 специалисти, ще изработи изцяло обновен общ градоустройствен план  за не повече от година и половина. 
Нов център и Бургас, обърнат към морето, обеща още преди два месеца архитект Петко Йовчев, който е ръководител на екипа.
Архитектурното ателие проучва общественото мнение за градоустройствените проблеми на Бургаската община. Отговорите на бургазлии ще допринесат за по-добра ориентация на екипа при изготвянето на новия градоустройствен план. Резултатите от допитването ще бъдат оповестени в края на март или началото на април, съобщиха от “ Атика R5” .
Анкетата, която е разпространена из форучите в интернет, започва с въпроси за оценка на община Бургас като място за професионална реализация и за живеене.
Трябва ли да бъде изместен центърът на града на друго място могат да кажат бургазлии. Също така те имат възможност да дадат идея къде да стане това -  в жк “ Меден рудник”, жк “Славейков”, жк “ Изгрев”, към площад “ Трапезица” или на друго място.
Как трябва да се развива община Бургас в бъдеще, питат проектантите. Градът може да бъде видян като -  промишлен център, туристически център със слаба промишленост, град с 40 % промишленост и 60 % туризъм или с високотехнологични и екологични производства, позволяващи да се развива туризъм.
Какви видове туризъм трябва да се развива в общината могат да изберат бургазлии. Дали той да е ваканционен(в хотелски комплекси), балнеоложки, културен, конгресен, спортен, атракционен или селски.
В каква посока трябва да се развива градът е друг от въпросите, включен в анкетата.
“ Бургас е голям град, но не е бил проектиран за такъв. Оттук идват всичките проблеми. Капацитетът е за 80 хиляди души, а в момента населението в него наброява 300 хиляди”, обясни арх.Йовчев.
Центърът на града е почти 100 % изчерпан и е наложително да се оформи център на друго място, но естествено след подкрепата на гражданите, допълни той. 
Последният план на града е направен през 1984 г.Прочетено: 3161 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители!!! Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009 Пролет на село Ремонтира носачи BMW Мой хороший знакомый из Бургаса Етнографски музей Бургас Фен БСУ Забранено за нудисти Лилиум
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development