Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Международната полицейска асоциация



Ключови думи:
13 Февруари 2008, Сряда





Учредително събрание на бургаската секция на Международната полицейска асоциация / IPA/ се проведе днес в Областна дирекция “Полиция” – Бургас. Пред полицейските служители Председателят на IPA – България – г-жа Зинаида Ганчева и главния секретар на организацията – Красимир Димов разясниха основните цели на международната асоциация, начините за придобиване на членство и предимствата за служителите на реда, получавани след заявката за членство в IPA.
Асоциацията е учредена преди 57 години от английски военен журналист, отразявал събитията по време на Втората световна война, като първоначалната идея – за обща комуникация между полицаите от всички страни е доразвита първоначално в държавите от Западна Европа и Скандинавието, а в последствие и в САЩ и страните от Южна Америка. Към момента в IPA членуват 67 държави, като България е присъединена през 1996 година на конгреса в Люксембург по предложение на съседна Гърция. По данни на г-жа Ганчева за 12-те години от съществуването си в България, към IPA са се присъединили 7 600 български полицейски служители / 2 000 от които гранични полицаи/. Те са обединени в 16 регионални секции, които с бургаската стават - 17. За председател на IPA – България – клон Бургас е избран Павлин Ковачев от сектор “Охранителна полиция” към отдел “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция” към ОДП Бургас. След приемане на устава на местния клон на IPA и избиране на ръководството бяха връчени картите на новоприетите 28 членове на Асоциацията, сред които и Началник група “Регистрация на МПС” към сектор “Пътна полиция” – гл. инспектор Михаил Георгиев.
Според Зинаида Ганчева в IPA могат да членуват, както действащи полицейски служители, така и пенсионирани или напуснали системата на МВР, но със стаж минимум 10 години. Ежемесечно в международната интернет страница на IPA се публикуват проведените и предстоящи спортни и социални инициативи, а за детайлизирането им се издава ежемесечно и печатен бюлетин, отразяващ проявите на полицаите от цял свят. Като особено популярна бе определена инициативата на IPA, членовете й при посещение в чужбина да отсядат в така наречените IPA къщи, където на преференциални цени да получават нощувка и комунални услуги. Идеята подобни къщи да бъдат обособени и по Южното Черноморие е разгледана на срещи с Ръководството на ОДП Бургас и РГС Бургас.

Двудневен семинар по темата “Полиция и етика”, финансиран по проект “Подобряване на полицейските стандарти” от страна на холандската полиция, приключи днес в Созопол. Участваха служители на реда от ОДП Бургас, Ямбол и Сливен, които в непосредствени срещи с холандски колеги, добиха опит и идеи за сближаване с хора и спечелване на доверието им. Основен лектор на второто по реда си мероприятие бе : гл. инспектор Желю Танев от сектор “Охранителна полиция” при сектор “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция” към ОДП Бургас. Целта на проведеното мероприятие бе, чрез ролеви игри и практически занимания да се придобие представа за успешните модели при работата с гражданите, които да се основават на принципите : “прозрачност, почтеност и професионализъм”. Важна крачка, според холандските експерти, би била подобряване на вътрешната комуникация между полицейските служители, чието ниво в момента не е на нужното равнище, както по вертикалата, така и в хоризонтален план. Придобитите познания от второто ниво обучени полицаи ще бъдат предадени на служители по съответни РПУ, чрез нарочни срещи и дискусии, така че всеки служител на реда да съблюдава в отношенията си с гражданите и колеги, принципите на професионалната етика и уважение. 



Прочетено: 6747 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София моите цветя За Майсторите!!!!!!! Следобедно кафе Маската 3 Черноморец-Поморие Залез ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Кокили за Строители!!! Кайро
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development