Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Втори рунд на мача за плажните кръчми



07 Август 2006, Понеделник





В. БУРГАС ДНЕС И УТРЕ
Втори рунд на мача за плажните кръчми
Ирина ГЕНОВА
Скандалите за плажните заведения и водната пързалка бяха ознаменувани от
взаимни закани между концесионера на Северния плаж Стойновски и Марияна Щерева.
Представители  на полицията,  прид¬ружени от служители на общинска¬та фирма "Благоустройствени строежи", връчиха покана на ползвателите на заведе¬нията на водната пързалка на Централния плаж на Бургас. С депешата стопаните на обекти¬те се прикан¬ват да ги на¬пуснат незаба¬вно.
Търговското дружество е собственик на обектите, които са били отдадени под наем на Сашо Бакърджиев още в началото на 90-те го¬дини. Топ е стопанис¬вал "Черно море", "Ко¬рал" и водната пързал¬ка срещу символичен на¬ем - около 20 пъти по-нисък от законоустано¬вените тарифи. Сашо Бакърджиев в мо¬мента излежава присъ¬да в бургаския затвор на лек режим. Един ден в началото на годината, съпругата му споделила на сегашната стопанка на обектите Марияна Щерева, че трудно се справя без Сашо и й предложила да ги поемат заедно. Това сподели за "Бургас днес и утре" са¬мата г-жа Щерева. До 2004 г. "Черно мо¬ре" и "Корал" са имали категоризация, лицензи и изобщо всички необхо¬дими документи. През 2005 не са били поднове
ни. Марияна Щерева е започнала процедура по подновяването им . Тя работи с договор за съ¬вместна дейност. По-голямата част от територията, на коя¬то са обектите, се ока¬зва изключителна държавна собственост. Тя е отдадена за стопани¬сване на фирма "Онтайм", собственост на Ваклин Стойновски. До¬говорът е подписан с областната админист¬рация. Комисия от РДНСК, РИОКОЗ, общината и областната админист¬рация в началото на юли установи с акт незакон¬но строителство. Вод¬ната пързалка пък не отговаря на хигиенни¬те изисквания и коструктивна безопасност. На 2 август съоръжението и заведенията пре¬установиха работа, след като от "Енергоснабдяване" спряха елек¬тричеството.
Скандалите за плажните заведения и водната пързалка бяха ознаменувани от взаимни закани между концесио¬нера на Северния плаж Стойновски и Марияна Щерева.
"Имаме заведена ис¬кова молба, няма да се изнесем, защото сме в
правата си. Сега "Бла¬гоустройствени строежи" ще заведе дело и съдът ще реши. Ще се боря докрай. Ние пока¬нихме полицията и про¬куратурата", заяви Ма¬рияна Щерева.
***
Георги Николов - управител на "Благоустрой¬ствени строежи"-ЕООД:
Бакърджиев е плащал 20 пъти по-нисък наем
Собственик на обектите е "Благоустройст¬вени строежи"-ЕООД. Още в началото на 90-те години са отдадени под наем на Сашо Бакър¬джиев. До април 2003 г. е бил изряден, но отто¬гава е получавал фактурите, без да плаща по тях.
Годишно е плащал 700 лева наем за четирите масивни сгради. Реалният наем е минимум 10 лв. на кв.м. За площите на заведенията той е тря¬бвало да плаща минимум 15 хил.лв. годишно. При това без да се прилага коефициент 2 за суперзона, каквато е морската градина. Плащал е 20 пъти по-евтино.
Управител съм от 1 август м,е. и на няколко пъти досега бях викал Бакърджиев с уведоми¬телни писма. С натрупаните лихви той дължи 30 хиляди лева за заведенията и пързалката. Той търсеше начини да узакони всичко, което беше пристроил и надстроил. На четири маси¬вни сгради е правил разширения, но от РДНСК не са допуснали да ги узакони.


Прочетено: 2056 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
завихряне pepi Мишка Бургас, ФЛОРА 2009 Поглед към Бургас през залива Арина Конкурс прическа Бургас 2009 витраж3 Цветя Елена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development