Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обявиха Созопол за уникално



20 Декември 2007, Четвъртък


Автор: ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ КОМПАС



*Градът е удостоен с приза за историческото си, културно развитие и уникални дадености

     Созопол е удостоен със златен печат за "Уникално европейско селище". Наградата се присъжда на града от Европейския форум на експертите и Официалното представителство на уникалните селища в Европа. "Златният печат" ще  бъде връчена на кмета на Созопол Панайот Рейзи на официална церемония днес в Софийската градска художествена галерия. С уникалния златен печат ще се подпечатват всички представителни документи на града при кореспонденцията с европейските градове и държави и в страната. Созопол получава този приз за своето историческо и културно развитие и уникални дадености.
    "Това отличие е едно голямо признание за Созопол, същевременно и една голяма отговорност да съхраним и опазим за поколенията уникалността на нашия град" коментира Панайот Рейзи. Включването на Созопол в списъка на уникалните европейски селища ще направи града  още по-притегателен туристически център и ще спомогне за развитието  на морския, културния и исторически туризъм. То ще даде възможност и за участие награда  в нови международни програми за развитие. "Това е една нова туристическа визитка на нашия град пред Европа",допълни Панайот Рейзи. Като носи "Това е една нова туристическа визитка на нашия град пред Европа",допълни Панайот Рейзи. Като носител на тази награда, Созопол ще участва в съвместни програми на уникалните европейски селища и ще бъде презентиран пред международните институции и донори в културните центрове и в българските търговски представителства във всички европейски столици. Досега  с този приз са удостоени 15 европейски града между които Флоренция и Страсбург. По информация от Европейския форум на експертите, номинацията на българските градове се прави от 150 известни български учени и творци с международно признание, между които оперната прима Райна Кабаиванска, режисьорът акад. Людмил Стайков, историкът проф. Андрей Пантев и др. известни български учени, икономисти, писатели, публицисти и журналисти.
Созопол е първият туристически град на Южното Черноморие, който получава тази награда.



Прочетено: 5236 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Весела Spirit of Burgas Извилистая жизнь дерева къща на 20км от бргас Алекс Международен Семинар на фризьорите София HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Spirit of Burgas мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development