Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обявиха Созопол за уникално



20 Декември 2007, Четвъртък


Автор: ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ КОМПАС



*Градът е удостоен с приза за историческото си, културно развитие и уникални дадености

     Созопол е удостоен със златен печат за "Уникално европейско селище". Наградата се присъжда на града от Европейския форум на експертите и Официалното представителство на уникалните селища в Европа. "Златният печат" ще  бъде връчена на кмета на Созопол Панайот Рейзи на официална церемония днес в Софийската градска художествена галерия. С уникалния златен печат ще се подпечатват всички представителни документи на града при кореспонденцията с европейските градове и държави и в страната. Созопол получава този приз за своето историческо и културно развитие и уникални дадености.
    "Това отличие е едно голямо признание за Созопол, същевременно и една голяма отговорност да съхраним и опазим за поколенията уникалността на нашия град" коментира Панайот Рейзи. Включването на Созопол в списъка на уникалните европейски селища ще направи града  още по-притегателен туристически център и ще спомогне за развитието  на морския, културния и исторически туризъм. То ще даде възможност и за участие награда  в нови международни програми за развитие. "Това е една нова туристическа визитка на нашия град пред Европа",допълни Панайот Рейзи. Като носи "Това е една нова туристическа визитка на нашия град пред Европа",допълни Панайот Рейзи. Като носител на тази награда, Созопол ще участва в съвместни програми на уникалните европейски селища и ще бъде презентиран пред международните институции и донори в културните центрове и в българските търговски представителства във всички европейски столици. Досега  с този приз са удостоени 15 европейски града между които Флоренция и Страсбург. По информация от Европейския форум на експертите, номинацията на българските градове се прави от 150 известни български учени и творци с международно признание, между които оперната прима Райна Кабаиванска, режисьорът акад. Людмил Стайков, историкът проф. Андрей Пантев и др. известни български учени, икономисти, писатели, публицисти и журналисти.
Созопол е първият туристически град на Южното Черноморие, който получава тази награда.



Прочетено: 5218 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Летен театър Балчик Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Флора Бургас 2009 Дантела лека вечер това си е моята приятелка Малката Тавия Флора Бургас 2009 розичка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development