Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стартираха дейностите по модернизация на водоснабдяването и канализацията в Бургас



Ключови думи:
18 Декември 2007, Вторник





Кметът Димитър Николов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски направиха първа копка при началото на строителните дейности по Лот 1 “Рехабилитация на водоснабдителната мрежа в град Бургас” и Лот 2 “Разширение на канализационната мрежа в град Бургас” от проекта “Интегриран воден проект в гр. Бургас”.

      “Ще правим всичко възможно за бързата и ефективна реализация на подобни проекти. Надявам се изпълнителят на строителните дейности и ВиК да щадят гражданите на Бургас и по-рядко да ни спират водата до финализирането на проекта”, каза кметът Николов.

      Зам.-министър Димчо Михалевски обяви, че по график дейностите по Лот 1 и Лот 2 трябва да приключат до юли 2009 г. От австрийската фирма-изпълнител АЛПИНЕ МАЙРЕДЕР се ангажираха с навременното изпълнение на проектите, които са финансирани по Програма ИСПА на Европейския съюз и чрез заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Строителният надзор ще се осъществява от английската компания Мот Макдоналд.

      Компонентите, по които стартират дейностите, са за около 8,5 млн. евро, а общата стойност на “Интегриран воден проект в гр. Бургас” е 21 млн. евро.

      На официалната церемония присъстваха още зам.-кметът по евроинтеграцията в Община Бургас Ивелина Василева, областният управител на Област Бургас Любомир Пантелеев, управителят на ВиК-Бургас Ганчо Тенев, емисари от Представителството на ЕК в България, представители на Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, експерти, отговарящи за проектите.

      Дейностите по Лот 1 включват обновяване на водоснабдителната мрежа на 7 главни улици в Бургас, с обща дължина 13 500 м.; реконструкция на резервоар “Изгрев”; рехабилитация на участък от главния водоснабдителен клон Деривация Камчия, с дължина 1.7 км.

      Дейностите по Лот 2 предвиждат изграждане на канализационна мрежа в квартал “Победа”, която да обхване 24 улици; подмяна на канален клон на ул. “Поп Грую” в к-с “Лазур”; изграждане на тласкател за Канализационна помпена станция.



Прочетено: 2209 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаският кей Spirit of Burgas камини всичко за отопланието Хозяин причала МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Театър за драма. опера и балет, Бургас Летния театър на Бургас Духовности Над Община Бургас аз Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development