Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

През 2008-а Бургас ще похарчи 120 милиона левал Местните такси са изостанали от пазарната логика, казва Красимир Стойчев – зам.-кмет по финансите в Бургас



Ключови думи:
19 Декември 2007, Сряда





такси са изостанали от пазарната логика, казва Красимир Стойчев – зам.-кмет по финансите в Бургас

- Г-н Стойчев, през тази седмица местният парламент ще разглежда новите тарифи за местни данъци  и такси в Бургас, къде точно е завишението?
- Промяната е в частта на строителните разрешения, които са изключително много за Бургас, в областта на рекламата, всичко останало не се пипа.  Чисто социалните такси няма да се повишат.
- Колко се вдигат таксите в частта строителство?
- Само в частта строителство има по три и четири пъти.
- Какъв е мотивът да бъдат повишени, стана ясно, че не са  били покачвани през последните години в Бургас?
- Първо, идеята е  да се изравнят с нивата на таксите, които се събират във Варна, Пловдив, Русе и София. Второто- ако искаме да имаме светли и приветливи улици без дупки, трябват пари в местния бюджет, за да ги насочим към  капиталовата програма.
- Колко пари очаквате да постъпят в местната хазна от това завишение?
- За да се каже точно какво ще бъде, трябва да мине сесията.
- Предложенията на финансово-бюджетната комисия сигурно ще минат в зала, защото за това има политическа воля.
- Нашите предложения са ниски, но тези  на комисията са доста завишени. Не се съгласихме с тях и  се спряхме на варианта, който кметът е предложил, но и  комисията, както и съветниците  имат право на предложения.
- Имат ли основание общинските съветници да искат такова голямо завишение, в някои от перата се говори за 50-100 % покачване на таксите?
- Много от данъците и таксите не са пипани с десетилетия. Изостанали са от пазарната логика, за други – трябва да се съобразяваме, че са чисто социални такси и не би следвало да се вдигат и искаме да си останат същите.
- Това завишение няма ли да повиши драстично  нивото на живот в Бургас, който и без това е твърде скъп град?
- Според мене няма да се отрази, защото таксите се плащат еднократно. Частта,  в която се пипа, е строителната програма, но знаете каква е нормата на печалба в строителството. За  една голяма сграда таксата, която трябва да се плати, се равнява на един квадрат от сградата, така че, няма да се отрази.
- Има няколко параметъра, в които в строителният бизнес ще му се повишат таксите, логиката на съветниците в комисията бе: “Те са богати, нека да плащат”. Но те ще продължат да бъдат богати, а това ще се отрази върху техните   клиенти и качеството на продукта.
- За някои от таксите комисията има право, те трябва да  принуждават строителя бързо да извърши този ремонт, преустройство и да се освобождава тротоарът. Виждате какъв е проблемът със строителството в Бургас.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2008



Прочетено: 2505 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Истанбул рибари Париж - моста на Александър 3-ти Алёша. 9 мая 2015 года http://rosengeorgiev.com kupi dari козунак Театър за драма. опера и балет, Бургас Бургас и Леонардо pepi Водорасли Аквасорс Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA орел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development