Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Отпускат европари за развитие на Странджа. Подписан е трансграничен проект за екоземеделие и зелен туризъм



14 Декември 2007, Петък





Община Малко Търново е подписала меморандум за финансирането на трансграничен проект по програма ФАР за развитие на Странджа. Това съобщи вчера Антония Дякова – директор на специализирана администрация за подготовка на европроекти.
В съвместните дейности ще се включат общините Малко Търново и Царево, а от турска страна – Къркларели, Визе и Пинархисар. Проектът е озаглавен “ Ако нямаш огледало, погледни съседа си – маркетинг на екотуристическия потенциал”, а целта е развитието на планината Странджа в българската и в турската й част. Ще бъдат изследвани възможностите за развитие на туризма, наличните ресурси и реализацията на туристически програми и продукти.
Предвидените дейности са свързани с екологичното земеделие и фермерство, зеления туризъм и опазването на горите.
Ще бъде издадена туристическа карта на три езика – български, турски и английски. Ще се изработи интернет страница, както и реклами на СД и брошури. Проектът предвижда и обучаването на безработни в туристическия сектор.
Ще бъде реновирана и базата за зелен туризъм в Малко Търново, обясни Антония Дякова. Ще се подмени дограмата, локалното парно ще премине от течно към твърдо гориво и ще се извършат козметични ремонти на помещенията.
За осъществяването на проекта са предвидени 122  000 евро, като 109 000 ще се осигурат по програма ФАР, а останалите са съфинансиране от общината.

http://factor-bs.com



Прочетено: 3925 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
майк пътят за никъде докато ние спи, те творят Дружинката Созопол. морето хотел приморец След баня Бургаският кей Пази се Машините на Леонардо Тройката, паметника
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development