Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Асен Йорданов: Очаквам и други нападения



Ключови думи:
14 Декември 2007, Петък





Две денонощия след бруталното нападение в Бургас срещу журналиста Асен Йорданов, част от екипа на вестник „Телеграф” подаде оставка в знак на солидарност

Две денонощия след бруталното нападение в Бургас срещу журналиста Асен Йорданов, част от екипа на вестник „Телеграф” подаде оставка в знак на солидарност със своя колега. “Ние смятаме, че една медия трябва да застане зад гърба на своите журналисти. Когато това не се случи, това означава, че ние не можем да се чувстваме сигурни”, обясни мотивите редакторът на медията Диана Донкова.
Според нея вестник “Телеграф” “от три месеца се съсипва” и напускащите служители не са съгласни с редакционната политика на вестника. По думите й новото ръководство не е аргументирало отказа си да не подкрепи пребития журналист в Бургас.
На въпрос каква промяна в редакционната политика на “Телеграф” е накарала част от екипа да напусне, Донкова отговоря: “Собствениците вече са политически зависими. Това означава, че медията вече не е независима и това нарушава свободата на словото”.
Към момента напускат осем души от екипа на медията, много е възможно и други техни колеги да ги последват.

- Асене, какво се случи на 10 декември?
- Прибирах се в къщи в понеделник вечерта. Не мога да ти кажа точен час, но нямаше осем. На двайсетина метра от ъгъла на улиците “Асен Златаров” и “Рилска” някакъв ми препречи пътя на тротоара. Вдигнах си главата, видях, че е с качулка и веднага ми светна сигналната лампа. Той замахна към мен, тогава още не знаех, че държи в ръката си нож, това го разбрах малко по-късно. Инстинктивно избегнах удара странично, но той успя да ми разреже якето и блузата отдолу и ме нарани в корема. С едната си ръка блокирах неговата, с другата му нанесох няколко удара, за да му избия ножа.

Още http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1958



Прочетено: 4916 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
6
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Ученички GRAPHILLA 2009, Бургас Димитър Николов Барселона Miss Sixty Мебелна Фабрика ДИЕЗ Конкурс прическа Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас 3 газ 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development