Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кой открадна вестник Черноморски фар Бургас



Ключови думи:
14 Декември 2007, Петък


Автор: Катя Касабова



Паралелно журналистическо разследване на престъплението стигна до рома Милчо Христов от Комлука
Първата страница на фалшификата, който заля Бургас в деня за размисъл преди изборите
Районната прокуратура в Бургас образува прокурорска преписка по безпрецедентната кражба на търговска марка -отпечатването и разпространението на фалшив "Експресен черноморски фар" в навечерието на местните избори. От прокуратурата са дали и конкретни указания за продължаване на работата с цел установяване на евентуалния извършител, който е сключил договора за поръчка и е разспорстранил нелегалното издание, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на полицията.
Каква е историята на този скандал? Фалшификатът на "Черноморски фар" с добавка експресен  заля града в 30 000-ен тираж в нощта срещу 27 октомври - денят за размисъл и злепостави издателите и репортерите на най-стария вестник в България, който е с 87-годишна история.
Публикуваме в хронология резултатите от журналистическото разследване, което стигна почти до края в разплитането на престъплението.
Техническият анализ на фалшификата показва, че е произведен във варненската печатница на в."Позвънете". Тя разполага с немска ротомашина със специфичен формат, който оставя по-широко непечатаемо поле откъм външната част на страницата, както и характерни следи от грайфери, игли и ножове. Управителят на печатница Алексей Проданов потвърди, че той е приел поръчката за отпечатването, дадена от рекламната агенция на "Позвънете" -"Инекс" с адрес във Варно ул."Шкорпил" 31. В началото служителката  от офиса Даниела Петкова отказва да даде повече информация, тъй като била обикновен изпълнител и нямала право да коментира търговските взаимоотношения на фирмата с трети лица, нито да показва документи. Тя обаче не скрива, че е получила банков превод от страна на възложителя, името на който можело да се види във фактурата. Парите дошли от друга варненска агенция - ЕТ"С- прес - Стоян Иванов". Адресът и е на ул."Цар Освободител"39 Б.



Прочетено: 5079 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Йордановден 2011, Бургас - от Тина небе моите цветя изгрев бл.29 вх.7 За Майсторите!!!!!!! казан с тръжи ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ булка от Бургас МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development