Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът на Страсбург ще помага на Бургас с идеи за новия градоустройствен план на общината



Ключови думи:
14 Декември 2007, Петък





Кметът на Страсбург г-жа Фабиен Келер ще посети Бургас след три месеца по покана на Димитър Николов. Двамата кметове са обсъдили бъдещи съвместни проекти на среща вчера в Страсбург. Келер, която е създател и председател на клуб „Страсбург”, се е ангажирала пред Николов да лобира за членството на Бургас в престижния клуб на перспективните европейски общини. В момента в него не членува Бургас, а Русе, Стара Загора, София и Пловдив. В клуба се обсъждат и решават градоустройствени и инфраструктурни проблеми на общините и се лобира за по-пряк достъп до всички европейски проекти. Срещата на Николов с Келер е била в залата, където е подписан първият договор за сътрудничество между европейските страни, още преди създаването на ЕС.

      Келер е обещала да помогне с идеи при приемането на новия градоустройстван план на Бургас. Тя се е ангажирала още да съдейства на Николов за организирането на срещи на кмета на Бургас с други френски кметове за обмяна на идеи и добри практики.

      Николов е на тридневно посещение в Страсбург заедно с кмета на София Бойко Борисов, девет новоизбрани български кмета и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

      Бургаският кмет е присъствал и на срещата и с председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг. „С такива кметове като Димитър Николов аз съм убеден, че България и градове като Бургас, вървят в правилната посока”, е заявил Пьотеринг.

      Бургаският кмет се е срещнал и с Ингибор Гресле, член на комисията по бюджетите към Европейския парламент. Гресле е информирал Димитър Николов за най-честите нарушения при усвояването на европроектите и най-честите слабости, на които се натъква Комисията по финансовия контрол на ЕС. Гресле се е ангажирал да помогне на Община Бургас при подготовката на европейските проекти.

      Бургаският кмет се е срещнал и с Жозев Доул, председател на най- голямата парламентарна група в Европейския парламент- Европейската народна партия-Европейски демократи /ЕНП-ЕД/, който е приел поканата да посети България в близките три месеца и да открие семинара по регионално сътрудничество и перспективи в Бургас.



Прочетено: 3538 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ВИК БУРГАС УСЛУГИ ДЕНОНОЩНО-0885872363 ГРОБИЩЕН ПАРК Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове флора 2008 АЗ Бургаският кей Конкурс прическа Бургас 2009 съботно кафе Флора Бургас 2009 Графила 2009, Бургас Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development