Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът обяви конкурс за главен архитект на Община Бургас



Ключови думи:
10 Декември 2007, Понеделник





Кандидатите ще презентират пред медиите концепциите си за Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед за обявяването на конкурс за главен архитект на община Бургас.
Кандидатите трябва да отговарят на серия от изисквания, между които да притежават образователно- квалификационна степен – магистър, професионален опит минимум 6 години, ранг ІІ младши и придобита пълна проектанска правоспособност.
Конкурсът ще премине през няколко етапа. В първия кандидатите ще трябва да представят концепцията си за развитието на общината и визията си за това как трябва да изглежда Бургас. Намерението на Димитър Николов е след първоначалната селекция на подадените документи останалите за втория кръг да презентират публично концепциите си, както пред комисията, така и пред медиите в открито студио.
Кандидатите ще отговарят и на специално подготвени от комисията тестове.
За участие в комисията са поканени и потвърдили Савин Ковачев – зам.-министър на МРРБ и автор на Закона за устройство на територията, Митьо Виделов – главен архитект на републиката, председател на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика, доц. д-р Калин Тихолов, зам.-декан в Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/-катедра “Интериор и дизайн”, който е автор на няколко градоустройствени планове и ще оценява креативността на кандидатите, и проф. д-р Веселина Троева – шеф на катедра "Градоустройства" към УАСГ и автор на учебници и книги в областта на градоустройството.
От страна на общината в комисията ще влизат зам.-кметът по строителството Костадин Марков, главният секретар Божидар Кънчев и директорът на дирекция “Човешки ресурси” Янка Стойчева.
По настояване на кмета в комисията няма да има представители на бургаските архитекти, за да няма конфликт на интереси при оценяването, както и пристрастност към определени кандидати.
Съставът на комисията е предложен от Димитър Николов, изхождайки от желанието му в нея да влязат известни експерти от всички нива, които безпристрастно да изберат най-подходящия за длъжността "главен архитект".
Първоначалните документи ще се подават в 10-дневен срок след публикуването на обявата.


Прочетено: 4232 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
димитров ден Бургаският кей на тела лека вечер Приятелки в три цвята Бургас, ФЛОРА 2008 Декоративни дървени конструкций Попрошайка воробей Александропулис, Гърция - юни.2007 Spirit of Burgas Земя на хоризонта
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development