Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът на община Бургас Димитър Николов отмени Никулденския концерт, който всяка година се правеше на 5 декември



18 Ноември 2007, Неделя





Кметът отмени традиционния концерт за Никулден
Общината ще вложи спестените пари за украса и сцени на открито в кварталите
Кметът на община Бургас Димитър Николов отмени Никулденския концерт, който всяка година се правеше на 5 декември.
Решението е взето заради липсата на средства както за коледна украса, така и за празнични събития, които да зарадват повече бургазлии.
За никулденския концерт ежегодно са се харчили между 28 и 34 000 лв. Според Николов е нередно да се дават толкова много пари за публика от 600- 700 човека, като половината от нея досега обикновено са били общински служители и техните близки. На досегашните концерти реалните места за бургазлии бяха малко, като се има предвид, че голяма част от местата бяха за хора със специални покани. 
“Спестените от концерта средства ще се използват за украса не само в центъра, но и по кварталите, както и за сцени на открито, така че повече бургазлии да почувстват празника”, заяви Николов.
Идеята на градоначалника е за първа година освен в центъра на града, едновременно да бъдат запалени елхите и в комплексите. Това ще стане на Никулден. Ако времето и средствата позволяват, ще бъдат поставени на открито няколко мини-сцени, на които ще се изявяват бургаски таланти.
Кметът даде старт и на инициативата “Да украсим Бургас”, в която призова представители на бизнеса да се включат в празничната украса на общината. Срещу това те ще могат да поставят свои рекламни табели през месец декември. Фирмите могат да не привеждат средства в общината, а да посочват кои участъци искат да украсят или пък да закупят коледни елхи за комплексите. По този начин ще бъде обновена досега съществуващата наличност от коледна украса.
Община Бургас ще заложи и на изкуствени елхи, за да не се секат дървета, които трудно могат да бъдат възстановени.
Николов обяви и конкурс за най- добре украсен магазин, офис, панелен блок, къща или дом, като украсата им ще бъде запалена също на 6 декември.


Прочетено: 3846 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
тръби wood Приятелки в три цвята Паметник на незнайния войн Храбрая ворона Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Бургас-моста Салат дьо Шоп Катедрала в Париж от Бутик Инкубатори за люпене на яйца Пристанището в Бургас Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development