Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЗАВЪРШИ ЕДНА ПРЕДРЕШЕНА ИЗБОРНА НАДПРЕВАРА



12 Ноември 2007, Понеделник


Автор: Иван Арнаудов, Nessebar-News.com



Повод за този материал са наскоро проведените местни избори за кметове и общински съветници в община Несебър – една от най-богатите общини в страната и град с хилядолетна история.Град,създаден преди трихиляди години от богати тракийски племена,в който се е развивала търговията и човешката култура.

ЗАВЪРШИ ЕДНА ПРЕДРЕШЕНА ИЗБОРНА НАДПРЕВАРА

Повод за този материал са наскоро проведените местни избори за кметове и общински съветници в община Несебър – една от най-богатите общини в страната и град с хилядолетна история.Град,създаден преди трихиляди години от богати тракийски племена,в който се е развивала търговията и човешката култура.
В древността Несебър се е управлявал от богати търговци.Не зная как са били избирани и каква е била тогава избирателната система.Сигурно и тогава Несебър е бил икономически привлекателен,както и сега.Да предположим,че и тогава е имало предизборна борба,но такава неубоздана,каквато бешепоследната,едва ли е имало някога.Борба за надмощие,,борба за власт,борба за слава.
Може би и избирателите си задават въпроса ,дали само за тези три неща е била борбата,или за още нещо ?При провежданите срещи с избирателите в отдалечените села от периферията на община Несебър се употребяваха сладки слова и обещания,че ще направят живота на хората по -добър и ,че ще живеят щастливо.....Нямало да има дисбаланс между центъра на общината и нейната периферия,всички ще бъдат равнопоставени....Чудесни обещания!
Въпреки,че народът вече не вярва на обещания,все пак се отнася с уважение и надежда,когато ги чува.Ако все пак тези обещания бъдат изпълнени,хората биха приветствали тези,които ги дават.През тази предизборна кампания бяха използвани и различни привлекателни форми като екскурзии,безплатни дърва,банкети и откровено раздаване на пари,което не е позволено от закона.
Вече знаем кои са победителите в тази невероятна  предизборна борба.Нека да им честитим победата и да им пожелаем успешна работа,а на победените  и на избирателите- да се успокоят след тази невиждана изборна борба.Победителите обаче не трябва да се успокояват,защото им предстои да изпълняват обещаното пред избирателите.
Изборите приключиха ,въпреки напрежението.Тревожното е друго-това което се случва в България,включително и в община Несебър.Българи се избиват за пари и надмощие.В резултат на злоба и алчност,а защо?Забравихме,че сме гости на тази земя,и че живота е кратък.Когато човек тръгне за далечното си и последно пътуване,слагат му само едно одеало,а може и без него ......
Тогава човек прекратява всички разпри.Заедно с тялото му изстиват злобата и абчността.Бог го приема без хотели,без ресторанти,без милиони в чужди банки,без скъпите луксозни джипове.Приема всички на едно място.:богати и бедни,честни и нечестни,даже и тези с омърсените души!

Нека да не забравяме,че всеки си има своята Голгота ,която трябва да ни напомня да бъдем преди всичко хора !
Иван Арнаудов
С.Раковсково,община Несебър
На 78 години,член на БСП от 1956 година.



Прочетено: 3183 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Етнографски Музей БУРГАС Забранено за нудисти Странджа Гората Pink For Sale Конкурс прическа Бургас 2009 Близо до жп гарата флора 2008 къща Конкур глазами зрителя Хозяин причала 4
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development