Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

“Кристална лира” за диригентката Красимира Костова



Ключови думи:
05 Ноември 2007, Понеделник


Автор: Йорданка ИНГИЛИЗОВА, Черноморски фар



Статуетката “Кристална лира” за първи път попада в ръцете на жена диригент, Красимира Костова е убедена, че тя е признание за целия екип на бургаското ОФД
Главният директор на Оперно-филхармоничното дружество в Бургас Красимира Костова стана носител на “Кристална лира”, връчвана всяка година в Деня на народните будители от Министерството на културата, Съюза на българските музикални и танцови дейци, радио Класик FM .
Миналия петък лауреатката събра в кабинета си част от екипа на чаша вино, за да полеят заедно престижното отличие. Диригентката на хора Вяра Михайлова, главният балетмайстор Хикмет Мехмедов, гримьори, асистенти пожелаха на Костова “Кристалната лира” много скоро да бъде последвана от други статуетки.
“Вълнувам се, защото тази награда не е за юбилей, а за върхови постижения. Държа обаче да уточня, че това признание не е само за мен. Каквото съм постигнала, то е в резултат на общата ни работа с хора, оркестъра, балета, техническите служби, администрацията... Така че радостта е за всички в операта, не може да има делене, тъй като ние създаваме колективно изкуство”, коментира Красимира Костова.
“Кристална лира” се присъжда на творци от цялата страна в 15 категории. За тазгодишното издание, 11-о поред, номинирани от Бургас бяха още Вяра Михайлова и хорът в раздела “Хорово пеене”, постановъчният екип на “Валсът...” - Хикмет Мехмедов /носител на “Кристална лира” през 1999 г. за “Ангели през ада”/ и сценографката Цветанка Петкова-Стойнова, както и балетната трупа. Пълният запис на церемонията от зала “България” ще бъде излъчен на 9 ноември по БНТ.
По повод 60-годишнината на бургаската филхармония предстоят много изяви, а заключителният концерт “Вечер на спомените” ще е на 7 декември, съобщи още Красимира Костова, която за втори път кандидатства за директор на културната институция. Конкурсът бе обявен преди месец, до края на седмицата се очаква претендентите да бъдат извикани за събеседване в София.


Прочетено: 2993 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Заслон в местност Живия огън Момчета Слънчоглед pepi Изпращане... Община Бургас Ловец, авджия Конкурс прическа Бургас 2009 HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Пролет, кокичета Един производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development