Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сценарий за музикално-поетична вечеринка – седянка с водещ Веселин Пренеров, директно от Кабинета на ПоетаКлючови думи:
01 Ноември 2007, Четвъртък

Дълго време агентът под прикритие Марко Бонев отсъстваше от сцената и много хора се питаха какво е станало с него. След края на първия тур от местните избори в Афганистан агент Бонев се завърна  в Бургас - едва кретайкии и с ново амплоа. След като организира свалянето на кмета Костадинов от власт и привидно загуби и също в първия тур на местните избори, но този път в Бургас, пропускайки пред себе си Валери Симеонов и Димитър Николов, майор Бонев реши да се отдаде на детската си мечта, пишейки сценарии.

Сценарий за музикално-поетична вечеринка – седянка с водещ Веселин Пренеров, директно от Кабинета на Поета

Партийна партитура, подплатена с петифури, потпури и потури (потурите са от последната колекция на Агент Мери)
Изпълнява се от смесен хор, един пор, един морков, всичко води към мор

Участват: солисти, виолончелисти, флейтисти, булдозеристи, обикновени педерасти и Парис Хилтън в ролята на Парис Хилтън, Парис Хилтън в ролята на русалка, моми в различни носии, момци без носии и Момчил
Либрето: За съжаление на Христо Симеонов, този път не е той Поета, пък и крайно време беше
Музика: Не е на Стефан Диомов, виж по-горе защо
Сценография: Зала, в единия край Жаклин Кенеди строи лазерен небостъргач с кубчета Лего, захарчета и друг подръчен материал. От време навреме подвиква: „Дай вар”. Дават му едно друго нещо. Заиграва се, успокоява се и подкопава основите на залата за да си направи паркинг. Там Юлия Трифонова – Форд кара Фолксваген. Голяма група неподкупени граждани скандират: „ Събков, Събков, дъщеря ти ...”.
Минава Парис Хилтън с емблема на Мерцедес на онова място и две по-малки на гърдите си вместо значки. Тълпата я понася на ръце, помита вратите и събаря строежа на Жаклин. Той плаче и се заканва да подкрепи Валериян.
Всички притихват. Илюминации, еакулации.

Начало
Парис Хилтън дефилира в носия на Мерил Инч или Индж (зависи от транскрипцията). Бурни аплодисменти, менти, постаменти, ангажименти: иззад кулисите Данчо Ментата – наблюдател, ‘щот Пролетина лошо бие.
Крясъци, писъци, сезиран е Сезан. Дега е дегизиран в костюм на Мараянже-аженте. А вотр’санте.

1 песен
Изпълнява се от АББА – в ролята: Тони Дачева, Тони Стораро, Тони Димитрова и Тоника
Сал’ един Найден Милков пее соло отвън в костюм на РАЙЕ (костюмът е от последната колекция на Ким Филби)
На една от партиите Жечка Сланинкова му иззема микрофона и го строшава в главата на сестри Дражеви. Оправдава се, че и пречели на интонационната среда.
Малко тишина.
Набърже притичват моми в тракийски носии (един вид кордебалет, това личи и от корделите им), дошли току-що от Петрова нива, отразявани директно от телевизия СКАТ. Другите телевизии духат супата, защото отразяват заседание на Комисията за борба с корупцията, климакса, клаустрофобията и ксенофобията.
Ксилофон.
Момите успокояват Момчил. Пеят му песни. Нещо обаче връзката прекъсва и ние не знаем текста, долавя се само припев: „Таралеж на кълбо ще избави зайчето”.

2 песен
„Не пей ми се, не смей ми се” – ремикс в изпълнение на Валентин Касабов и Теди Кацарова. В същото време ТВ СКАТ снима клип. Кадри на Йоан Костадинов на мостика, на моста, под моста и с мустаци. Сестри Дражеви, аха да се намесят ама не ги огрява. От една телевизия ги питат на изборите майка им за кого е гласувала.
Рев, тръшкане, на Жаклин кубчетата са паднали на 9 ст. кв.м.
Следващите кадри са от от баталия между Движението за постмодален постмодернизъм и един-два климатика. Печелят климатиците. Моми в оскъдни носии, познайте от чия колекция, им поднасят цветя от Златка Бобева, Баев- Бургасцвет и откриват Флора „Есен – Зима-07”.
Парис Хилтън представя тоалет „Агент 007” и отива до тоалетната. Телевизиите излъчват директно. Рейтингът е смущаващо висок. Юлиан Вучков коментира наживо, а Мартин Карбовски се пръска от яд, че отразява разрушаването на незаконни цигански гета.
Парис Хилтън вече се е изпикала и иде ред на:

3 песен
Моми без носии дефилират само с номерче на онова място. Момите са 11. Едната не е мома и е в собствен тоалет – „Спомени от моите записки под възглавката”. Тя всъщност е с кимоно, ама Национално движение „Мани я тая” е оттеглило подкрепата си и тя едва се крепи. Както и постройката на Жаклин.
На сцената изскача една вафла и речитатив:
-         Направи ме неустоим за тях (като в това време лъска една лампа)
-         Аз искам да отида на втори тур кат’ един багатур, щот’ ми е голям големия ...
Парис Хилтън вече се е насрала, напила, дрогирала и открива истината, че е време за епилог.

Епилог или както там се казва в оперите
Ансамбълът на Средна Европейска Мишмаса надува пищялки, зурни, тъпани и кани момите от Тракийския ансамбъл на дискотека в морската градина. Парис Хилтън е гост-ди джей и пуска парчето „Ще продължавам да пея”. Йорданка Христова като шеф на журито е въодушевена и се обръща снизходително към Кристина Димитрова с репликата:
-         Казах ли ти аз, че Фидел е по-добре от Жоро, ма?-накипря една китка в смолисточерните си коси, оглежда се наоколо и повръща.
Кристина е отчаяна и тръгва да се самоубива, ама и попречват някакви учители с някакви плакати. Моми тичат към дискотеката, момци търчат насам-натам, Момчил стои на едно място.
Няк’ва пустош, почти тишина.
Само Парис Хилтън предлага на Найден Милков и Жечка Сланинкова да направят трио. Намират Етиен Леви. И той е тука, ама е предпазлив ‘щото е от гражданската квота. Използват Венци Чамурджиев да ги запознае с Бони Ем.
Всички пеят, а Соня Георгиева рисува зелени цветя, Нети твърди, че ще направят онези неща.

Милост.

marko bonev

burgas

moeto,ah, moretoПрочетено: 26505 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
637
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Странджански извор Слънчоглед Флора Бургас 2009 Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ парцалки 3 Менструална чашка MeLuna kss Бургас, мостика Пази се Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development