Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кой загражда плажа на Червенка?



21 Юли 2004, Сряда


Автор: Burgas Info



“Ние заградихме плажа на Червенка в с. Черноморец. Районът е публична държавна собственост”, обявиха от пресцентъра на Военоморските сили във Варна.

Спорният терен е 12 дка. Той е собственост на Министерството на отбраната, а се управлява от дирекция “Военна инфраструктура”. ВМС са вторичен ползвател. Там е разположен учебния лагер на военоморското училище. Както Бургас инфо съобщи близо 150 метра от плажната ивица в местността "Червенка" в село Черноморец е забранена за туристи. Мястото е оградено с телена мрежа, на която са сложени табели" Военна зона- влизането зарбанено". От пресцентъра на ВМС във Варна уточниха, че теренът и плажът са публична държавна собственост, но признаха че са поставили бодливата тел и табелите, за да защитят имуществото на лагера, който от две години не функционира. В същото време от пресцентъра не можаха да обяснят присъствието на двете семейства, които са разположили караваните и палатките си в охраняемата зона. В заградения район попада и общински път. Кметът на с. Черноморец Зорка Хрусанова заяви, че ще поиска до края на седмицата пътят да се освободи и да се осигури достъпът до него. “Не вярвам, че някой си е позволил такова своеволничене в средата на сезона”, заяви Хрусанова. В момента Министерството на отбраната води дело за част от земите на лагера. Те са върнати на частни лица, които от своя страна са ги продали. Тогава е променен и статутът на земята. Според кмета на община Созопол- Веска Караманова спорното място е върнато неправомерно, а строежите там са незаконни. На площ от около 2 дка има 7 незавършени масивни сгради. Тяхното строителство е започнало през есента на миналата година, но е спряно с постановление на Дирекцията по национален строителен контрол. От пресцентъра на ВМС също потвърдиха, че в момента текат съдебни процедури. До произнасянето на магистратите теренът е собственост на военното министерство, категорични са от там. Въпреки това институциите, имащи отношение към проблема не успяха да обяснят, защо 150 метра от плажната ивица са забранени за туристи, след като по закон плажът е публична държавна собственост и достъпът до него е свободен.



Прочетено: 3094 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас-моста Pepi Бургас Конкур глазами зрителя Приморско Театър за драма. опера и балет, Бургас Пристанище Созопол Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ централна градска тоалетна над Ахелой така е по-добре Созополски къщи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development