Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Робин Гиб – една сбъдната мечта



Ключови думи:
29 Октомври 2007, Понеделник


Автор: Slovesa



Нежният глас на легендарното трио Би Джийс Робин Гиб изнесе блестящ концерт пред препълнената зала 1 на НДК на 25 октомври, по покана на Жокер Медиа.
Една от най-успешните поп групи в света, Би Джийс са извоювали легендарен статус по света и нас както с фалцетните си диско хитове, така и с романтичните си балади.

Братята се прочуха със своите изключителни вокални хармонии и ненадминато композиторско майсторство и усет към хита. За тях да напишат и изпеят успешна песен заедно бе толкова нормално, колкото например дишането.

След като през 2003 коварна болест отне живота на Морис Гиб (втора загуба на брат след смъртта на детето-чудоАнди Гиб през 1988), съвършената симбиоза на легендарното трио бе нарушена и останалите живи сиблинги Бари и Робин решиха да сложат край на Би Джийс.

През 2004 Робин се отправи на соло турне, заедно с българския китарист Николо Коцев и през 2006 и 2007 концертира активно, изпълнявайки предимно песни на Би Джийс.

Въпреки осезаемата липса на големия брат и основен композитор на Би Джийс Бари Гиб, шоуто на Робин е сбъдната мечта за родния меломан, една дългоочаквана възможност да се докосне до вълшебното изкуство на тримата, макар и изпълнено от един.

Робин бе придружен на сцената от музиканти на Софийската Филхармония и перкусионистът Калин Вельов, както и пианистът Нелко Коларов, беквокалистката Амалия и китаристът Николо Коцев, които работят с него отдавна.

Умилена до сълзи, публиката приветстваше най-известните песни на Би Джийс, като „How Deep Is Your Love", "Night Fever", "More Than A Woman", "You Should Be Dancing", от саундрака на култовия филм „Треска в събота вечер”.

Хитовете и баладите се редуваха една след друга и времето минаваше неусетно, защото всеки от нас, сигурен съм, ги свързва с особен емоционален сантимент. Робин можеше да изпълни още три хитови концерта, без да повтори нито една песен.

Най-добре и истински прозвучаха соловите парчета на Робин “Saved by the bell” и „Juliet”, както и незабравимите хитове на триото с негови оригинални вокали – „Massachusetts” и „I started a joke”.

“To love somebody” изправи на крака публиката в залата, която не спираше да обсипва с овации любимия си певец.

Липсата на незаменимия фалцет на Бари Гиб се усещаше най-вече при класиките „Tragedy”, “You win again”, “New York mining disaster”. Майсторските вокални хармонии, редувани с лирични солови включвания на Робин винаги са били отличимата черта в звука на Би Джийс, като тук бяха компенсирани от усилията на беквокалистите.

Робин Гиб завърши с експлозивно повторение на „You should be dancing”, сред гора от ръце и бурни овации.

Можем да благодарим на Жокер Медиа за срещата с този наистина легендарен музикант и да се надяваме, че както Робин шеговито обеща: „Следващия път ще доведа Бари...”


Борис Жеков



Прочетено: 6379 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Пожарната в Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас, ФЛОРА 2009 Йордановден 2011, Бургас - от Тина Коледен базар в Париж от Бутик отгоре е по-забавно и по-безопасно Бургас, Богориди, 2003 Община Бургас pepta Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development