Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Международна конференция по енергийна ефективност



27 Октомври 2007, Събота





Българската Агенцията по енергийна ефективност /АЕЕ/ има удоволствието да Ви покани на VI-та Международна конференция по енергийна ефективност /ЕЕ/ и възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/, на тема „Енергийна ефективност и околна среда”
Тази година форумът ще се проведе от 09.00 ч.,  на 29 и 30 октомври в зала „София 1” на „Кемпински Хотел Зографски”, гр. София.

През последната година АЕЕ отбеляза значителни успехи. На първо място те се открояват в сферата на законодателството. 40-то Народно събрание прие изменения в българската нормативна уредба в областта на енергийната ефективност.
Вече са факт акредитираните фирми, които имат право да извършват обследване и сертифициране на сгради и обекти.
Сред дългосрочните приоритети на АЕЕ са изготвяне на Национална отраслова програма за ЕЕ в транспорта, въвеждане на фирмени стандарти за ЕЕ в индустрията и укрепване на ролята на Областните съвети по ЕЕ.
Приоритети за развитие на ВЕИ са заложени в Националната дългосрочна програма за насърчаване използването на ВЕИ до 2015 година, приета от МС.
Успехите се дължат както на нашите усилия, така и на ползотворното сътрудничество и обмяна на опит с редица институции и експерти както в България , така и в чужбина.

Водени от желанието да обхванем всички важни сфери на нашата дейност, определихме 7 панела, разпределени в два семинарни дни:
- нова европейска политика по енергийната ефективност – потенциал, възможности, бариери;
- политики и мерки по енергийна ефективност, реализиране на потенциала по енергоспестяване в България;
- устойчиво развитие, ВЕИ и Околна среда;
- контрол и мониторинг по енергийна ефективност;
- финансиране на проекти по ЕЕ;
- ЕЕ, ВЕИ и Регионално развитие;
- европейски практики в областта на ЕЕ и ВЕИ;
- презентация на фирми.
След всеки панел сме предвидили време за свободна дискусия.

Участие в конференцията ще вземат партньорите ни от  МРРБ,  МОСВ, ТУ-София, КОГЕН, представители на Европейската Комисия в България, на Областните центрове по ЕЕ, общинските администрации, местни банки и много български и чуждестранни фирми, както и посланици на европейски държави.



Прочетено: 3003 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мебелна Фабрика ДИЕЗ Раковини във въздуха Фонтанът на площад МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. 9 мая 2015 года В парка Пристанището в Бургас съботно кафе Бургаският кей Заслон в местност Живия огън Ремонт носачи Казанлък Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development