Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Официално изявление на Прес-центъра на ГЕРБ



11 Октомври 2007, Четвъртък





Разпространяването на това писмо три седмици преди изборите и повече от една година след напускането на дружеството от Димитър Николов като негов Изпълнителен директор, е продължение на кампанията за фабрикуване на компромати от един и същи център, който ние вече посочихме.


Очевидно е не само  поръчителството,  но и причината, поради която  г-н  Сава Чоролеев  се е ангажирал с този текст. Веднага след  като  стана известно, че Д. Николов напуска  работата си в  Победа АД и ще се кандидатира за кметското място в града,  настоящият кмет  Йоан Костадинов предостави  възможността на г-н Чоролеев като новоизбран директор на “Колоездачен клуб - КК Бургас"АД да  придобие   част от капитала на  клуба - 20 д-ка  земя в к-с “Братя Миладинови".  А по - късно, чрез  увеличение на апортната вноска,  общината напълно да загуби правата си върху тази собственост.
На бургазлии вече  е известно, че върху  Колодрума и прилежащия към  него терен  с площ 20 250 кв. метра е проектиран търговски  център - МОЛ със 100 000 квадратни  метра търговска площ. В момента текат преговори за продажбата му на зелено с цена 86 милиона  евро,  които няма да влязат в общинския бюджет, а ще обогатят свързаните със сделката лица.
Разбираемо за всички е, че  за  такава печалба си струва ангажиментът да бъде написано и разпространено компрометиращо  писмо срещу опонента на кмета, направил този “щедър  жест". А целта е прозрачна - нов мандат и нови сделки на стария кмет.
P.S. от пресцентъра на ГЕРБ:
Съветът ни към г-н Чоролеев е да си монтира програма “правопис". Стилът и изказът няма да коментираме - той е виден.
     
Даниела Николова, Директор Маркетинг на Победа АД /и в момента/:
По-голяма част от 8 годишния ми трудов стаж в “Победа” в отдел “Маркетинг” премина под прякото ръководство на г-н Димитър Николов. През тези години фирмата премина през бурни процеси на промяна и активно развитие на маркетинговата дейност, каквато не съществуваше до 1998 г. С всяка изминала година “Победа” постигаше все по-добри пазарни и маркетингови позиции - средногодишни темпове на ръст на пазарните дялове от 4%, средно увеличение на продажбите всяка година с около 7 %, среден брой на нови продукти около 20 всяка година. “Победа” навлезе на нов пазар на кексове, което се оказа най-успешната иновация на фирмата от новата и история. Последното е лична идея и в голяма степен заслуга на г-н Димитър Николов.Възхищавам се от неговите организаторски и мениджърски умения и искрено му желая успех в новото му поприще. Давам си сметка, че това мое становище ще ми създаде проблеми в професионален план, но за мен е по-важно да кажа истината и да гледам хората в очите.

Становище на:
Йовка Иванова, финансов директор на Победа АД от 2000 до 2006 г.
Мария Тихолова - лицензиран одитор на Победа АД /и в момента/
Изнесеното становище е абсолютно неотговарящо на истината.
Като хора, които държат на точността съм длъжна да заявя.
Приходите от продажби на “Победа" АД от 2000 година до 2006- та всяка година са с ръст от 7 до 10 %.
 
Финансови
резултати:
Приходи от продажби:
2004 - 18 млн. лв
2005 - 19 млн. лв.
2006 -  21 млн. лв
Гаранция за стабилния икономически растеж на дружеството е  изключително засиленият интерес от световни инвеститори за участие в дружеството.
За периода, в който Димитър Николов беше изпълнителен директор: инвестиции в оборудване и дълготрайни материални активи - ежегодно между 2 и 3 млн. лева. През годините няма нито една данъчна проверка, която да е констатирала нередности или данъчни задължения на дружеството с управител Димитър Николов. Нито един финансов одит не е констатирал същото. Нито една проверка на НОИ не е констатирала каквито и да е нарушения. През 2006 г. след напускането на Димитър Николов извършеният независим финансов одит отчете печалба на дружеството и стабилен финансов резултат.
През 2001 г под ръководството на Димитър Николов “Победа” АД получи сертификат по ISO, много преди която и да е българска компания да беше чувала за това, и много преди това да бъде задължително прилагането му.
Победа АД беше поета от г-н Димитър Николов с огромни задължения към държавата, които за кратко време не само че бяха изплатени, но и описаните по- горе икономически показатели и инвестиции категорично показват абсурдността на твърденията на настоящото ръководство.
При новото ръководство на “Победа” АД - инвестиционният интерес вече не е факт.
Йовка Иванова: Лично аз получих предупреждение от г-н Сава Чоролеев, след напускането на г-н Димитър Николов да не казвам пред чуждестранните ни партньори, че вече не е в “Победа”. Мотивът беше - че ще загубят инвестиционния си интерес към дружеството, което стана факт малко след това.

Становище на
Симеон Симеонов - член на борда на директорите от 2000 до 2006 г.
Като един от управляващите фактори в “Победа” АД заставам зад изнесените от маркетинг директора, финансовия директор и отидора на дружеството факти. Разпространеното днес почти анонимно становище от “Победа” АД е единствено и само част от компроматната предизборна кампания на Йоан Костадинов. За което бургазлии ще дадат своя протестен вот срещу него.

 



Прочетено: 4004 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 парапетът до ahtopol Созополски къщи Приморско рожден ден Рибарското селище край Бургас Южен парк Йордановден 2011, Бургас - от Тина Китен нощувки и квартири на ниски цени Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Камини CLAM
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development