Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Интервю с треньора на мъжкия национален отбор по волейбол Мартин Стоев



Ключови думи:
18 Септември 2007, Вторник


Автор: Кирил Евтимов



Дни след като националите ни по волейбол се завърнаха от европейското първенство в Москва, където завършиха 8-ми, треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Мартин Стоев отдели време за бургазлии, минути след като бе гост в предаването на БНТ „Спортна Треска”. Както е известно европейски шампион стана отборът на Испания победил драматично домакина Русия в петсетов трилър с 3-2 гейма. В добро настроение младият спец, даде мнението си за отминалото първенство, както и какво предстои през есента за бронзовите медалисти от Япония 2006.

-         Марто, нормално е да те попитам първо за оценката ти от представянето ни на европейското първенство?
-         За жалост не постигнахме целта, която си бяхме поставили. Записахме две загуби и четири победи срещу силни отбори. Прекъснахме негативната серия с Полша. Не зачитам като реално осмото ни място, защото другите две групи бяха много по-слаби от нашите. Ако погледнем по сила успехите ни, за мен отборът е 3-и или 4-и. Спомням си преди, че на друго европейско имахме 4 победи и 4 загуби и в крайното класиране завършихме 5-ти. Така че личното ми мнение за системата по която се проведе надпреварата е меко казано лошо. 

- Загубата от Финландия ли ни изяде главата, както споделиха някои от твоите момчета?
- Реално погледнато този мач ни провали за по горно класиране. Именно и това е срещата за която може да ни е яд. Не играхме като цяло зле, но не познавахме в детайли противника, повече се съсредоточихме върху другите – Полша и Италия. Финландците използваха това и се промъкнаха да полуфиналите. Независимо от това обаче ние имахме своите шансове. Вземехме ли 2-рия гейм , мачът до края беше наш. Липсата на шанс и неспазване на тактическата дисциплина в отделни момента ни изигра лоша шега.

-         Недоволен ли си от някои твои играчи по време на първенството?
-
         Не съм разочарован от никого. Може би съм леко недоволен, че някои не спазиха треньорски указания в някои от играните геймове. Очаквах повече от Матей Казийски и Боян Йорданов.

-         Сагата на Матей с бившия му вече клуб Динамо Москва повлия ли му зле психологически? Същото питам и за разпределителя Жеков, който постоянно е критикуван в нашата преса.
-
         За Казийски естествено, че да! Та той е още дете, само на 23 години. Не е изграден толкова силно още като характер и нормално е такива неща да му влияят, но в течение на годините всичко ще си дойде на мястото. Що се отнася до Андрей, критиките по вестниците му влияят негативно. Той е човек който държи емоциите си и не ги изпуска, което допълнително създава проблеми, но той все пак си остава незаменим за поста разпределител поне в този момент.

-         Марто, отчиташ ли твои грешки в Москва и липсваха ли Цветанов и Владо Николов на отбора?
- Осъзнах със сигурност една грешка, която не направих в Москва, а в Правец. Хора, на които казах, че ще участват на европейското два месеца преди състезанието, се явиха в лошо функционално състояние на лагера. Още тогава трябваше да бъдат сменени. Но дори и старание и спазване на режим не са достатъчни, защото на подготвителен лагер, ако тръгнеш да губиш килограми, не можеш да тренираш качествено. Няколко души трябваше да отслабват. Отчитам си грешката. Христо и Владо притежават опит и качества, но както можеха да помогнат, така и да се провалят.

-         Какво предстои от тук нататък за волейболните национали и ти направи ли си необходимите изводи от европейското първенство?
-         Изводите са направени и грешките от Русия не бива да бъдат повтаряни. Още в следващото състезание даващо виза за олимпиадата в  Пекин, което ще бъде или на Световната купа в Япония или на пред квалификационен турнир в Измир трябва да докажем и покажем, че сме разбрали какви грешки сме допуснали. Отборът има много потенциал и трябва да го реализираме, за да има смисъл от него.

-         Накрая да те попитам за вътрешното първенство. Лукойл- Нефтохимик Бургас, стана шампион през изминалия шампионат? Прогнозата ти за новия сезон, който почва октомври месец и какво да очакваме от бургаските национали Станев и блокировача Николай Николов?
-         Бургас заслужено стана първенец за 2007 година. В тима играят добри играчи и не случайно Николов и Станев попаднаха в националния тим. Ники изигра добри мачове в световната лига и в Москва. Станев също се включваше успешно, когато разчитах на него. Бъдещето е пред тях и ако се представят на ниво, ще играят и за България. С конкретна прогноза за идващия шампионат не се наемам. Ще се радвам обаче, ако стане едно истинско и стойностно първенство, което да радва милионите фенове на тази игра у нас.

 



Прочетено: 5796 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тройно дестилирана украинска водка Менструална чашка MeLuna Лампа евро 2008 Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове спретната къщурка Почистваща фирма Варна Черноморец Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 Довиждане, лято!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development