Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Созопол получи висок кредитен рейтинг



Ключови думи:
18 Септември 2007, Вторник





Община Созопол получи дългосрочен инвестиционен кредитен рейтинг „А-„ който я нарежда сред регионите със значителна финансова стабилност и нисък кредитен риск. Сертификатът с високата оценка бе връчен днес на кмета Веска Караманова.
„Рейтингът подобрява възможността за привличане на чуждестранни инвестиции, осигурява ни по-бърз и лесен достъп до международните и национални финансови пазари”, посочи Караманова и благодари на екипа си за повишаване авторитета на Созопол. Тя допълни, че в същото време отличието е изключителна отговорност и в следващите години то трябва да се запази и повиши.
Инвестициите през последните години и доброто финансово състояние са сред основните фактори, довели до високия кредитен рейтинг на община Созопол. „Вложените средства за благоустрояване и околна среда на глава от населението са над 5 пъти повече от средното за страната”, заяви Христо Михайловски - изпълнителен директор на Българската агенция за кредитен рейтинг, която извърши независимата оценка на управлението в общината. В доклада се посочва, че в туризма, който е структуроопределящ отрасъл за Созопол, са реализирани 95% от инвестициите на дълготрайни активи. Прави впечатление факта, че Созопол се нарежда на второ място, след Несебър, по нощувки на туристи, респективно приходи от тях. В резултат на благоприятното икономическо развитие се отчитат и многократно по-високи приходи на глава от населението сравнено със средните за страната.
„Мениджмънтът в общината е на много добро ниво, налице е засилена инвестиционна активност от страна на ръководството и много висока събираемост на местните данъци и такси”, подчерта Михайловски. Местните приходи през периода 2003-2006 са нарастнали близо четири пъти, като 50 % от ръста е по линия на собствените приходи. Средствата се влагат в инвестиционната програма на общината, като за последните 3 години основно за благоустрояване са реализирани 8,7 мил. лева, сочи доклада. Главните дейности в тази сфера са свързани с водоснабдяване и канализация в селищната мрежа, изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води, депо за твърди битови отпадъци и други.
„Присъдения ни кредитен рейтинг е идентификация пред международните инвеститори и финансовите институции и значително ще улесни участието ни в проекти от фондовете на Европейския съюз”, подчерта кметът Веска Караманова



Прочетено: 3161 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Есен в Странджа Щрауси край Грудово Арина Pepi Несебър Pepi Почистваща фирма Варна Добро утро Аз с майка и татко
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development