Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Евреите представят своята култура за шеста година



Ключови думи:
30 Август 2007, Четвъртък


Автор: Автор: Тани КОСТАДИНОВ



За шеста поредна година в България ще се проведе Европейски ден на еврейската култура. Както навсякъде в Европа, така и у нас този ден ще бъде отбелязан на 2 септември. По традиция всяка година празникът се провежда под различно мото. Тази година темата на Деня е “Свидетелства” - свидетелствата за историята, културата, образованието, живота, бита на евреите и еврейските общности в европейските държави.
В Бургас празникът ще стартира от 18,00 ч. в сградата на Еврейската общност с концерт от сефарадски и ашкеназки песни, изпълнени от сопраното Даниела Димова, а на пианото ще бъде Жанет Бенун.
“Избрали сме тази форма на представяне на свидетелствата за еврейската духовност, защото точно в песните са запечатани в голяма степен начинът на мислене, философията, чувствителността и емоционалността на еврейството, което е минало дългия си път през годините, разселвайки се от Испания”, каза за “Компас” Смилена Смилкова – председател на Еврейската общност в Бургас.
Европейският ден на еврейската култура традиционно се провежда в началото на месец септември и се организира от ложата на B"RITH Europe, Съветът на испанските евреи и други еврейски организации. Културните прояви се провеждат във всички големи български градове, където има еврейски общности. Освен Бургас това са София, Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, Шумен, Плевен. Европейските държави, в които тази година ще се отпразнува Денят, са 29, като по думите на Смилкова всяка година техният брой се увеличава.


Прочетено: 4196 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Извор на Марина река KST Bourgas 1975 Община Бургас Бургас-моста Дива свиня зад решека Флора Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Община Бургас евро 2008 4 Международен Семинар на фризьорите София Менструална чашка MeLuna
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development