Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За пети път фолклорен фест и в Приморско



30 Август 2007, Четвъртък





Пети международен фолклорен фестивал в рамките на Международната лятна академия официално тръгна в Приморско. Основен организатор на престижната фолклорна проява е ”Еврогрейд” – София със съдействието на община Приморско. Фестивалът ще продължи до 31-ви август включително. Участие в него ще вземат фолклорни състави от общо 13 страни, сред които България, Русия, Турция, Полша, Чехия, Словакия,

Словения, Унгария, Албания, Сърбия, Израел.      
Специални гости от българска страна ще бъдат ансамбъл „Граово” от Перник с художествен ръководител Александър Нетов и Фолклорна група „Чучулига” със солист певицата Елена Божкова от „Мистерия на българските гласове”.       

Петият международен фолклорен фестивал стартира вчера с дефиле на участниците по централната улица на града.       

Вчера организаторите на фестивалната проява и ръководителите       на фолклорните състави-участници се срещнаха с кмета на община Приморско инж. Димитър Димитров в Конферентната зала на новопостроената Спортна зала в град Приморско. Още една фестивална традиция беше спазена в първия ден на фолклорната проява участниците във фестивала в присъствието на организаторите и кмета на община Приморско инж. Димитров засадиха дръвче.      

В програмата на фестивала е включено специално „Училище по танци”. То ще се проведе в хотел „Нептун” – ММЦ Приморско от 9,30 часа утре.       

Концертните прояви на участниците в четвъртото поредно издание на Международния фолклорен фестивал ще приключат вечерта в петък, когато от 19.15 по централната улица на Приморско ще се състои заключителното дефиле на участниците във фестивала. В галавечерта, която ще започне от 20 часа на Лятната естрада в Приморско, всеки един от съставите ще се представи с няколко изпълнения в рамките на 7 минути.      

Финалната точка на петото издание на международния фолклорен фест ще бъде дадено от 23,30 часа същата вечер с изпълнение на обредни нестинарски танци на открито в двора на хотел „Нептун” – ММЦ Приморско.


Прочетено: 2548 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас. КАРФУР Bulgarian Airlines...ама в Кайро Цъфнали череши Конкурс прическа Бургас 2009 жълто и сиво 2 това си е моята приятелка Рибари в Истанбул БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ горноезеровски циганин
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development